avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire CASCO

Buna ziua, anul trecut in iunie am incheiat o polita casco la ZZZrom pentru masina proprie. Pentru ca brokerul mi-as spus ca nu se poate incheia contractul pe 12 luni, desi eu vroiam doar pe 6, am ales plata primelor in 4 rate.
In iulie anul trecut am avut o dauna si am mers cu masina intr-un service autorizat. Reparatia a durat o saptamana insa datorita faptului ca service-ul nu s-a inteles cu firma de asigurari asupra sumei din deviz plata s-a intarziat. Deoarece iarna nu merg cu masina nu am mai platit ultimele doua prime de asigurare. Desi polita a fost valabila pana in decembrie 2014, firma de asigurari inca nu a facut plata catre service, iar in luna martie a anuli acesta m-a sunat un reprezentant al companiei de asigurari sa-mi spuna ca vor sa-mi dea mie in cont contravaloarea daunei si sa fac o cerere in acest sens. Bineintelesc ca nu am acceptat, le-am zis sa faca plata direct catre service si sa nu ma implice pentru ca nu am cerut repararea masinii in regie proprie. Plata nu s-a facut, acum service-ul imi cere, probabil la presiunile asiguratorului, sa fac acea cerere pentru a primi eu banii aferenti devizului. Eu cred in sa ca suma pe care vrea firma de asigurari sa mi-o plateasca odata ce fac cererea este mai mica si eu va trebui sa platesc diferenta catre service. Desi dauna si repartatia s-a produs in momentul in care polita era valabila, plata s-a taraganat din nu stiu ce motive si acum firma de asigurari vrea sa-mi opreasca suma aferenta ultimelor doua tprime ale politei de asigurari pe care eu nu le-am mai platit. Intrebarile mele sunt: 1.Sunt obligat in vreun fel sa ma implic in rezolvarea acestei situatii intre service si firma de asigurari de vreme ce eu nu am cerut ca masina sa fie reparata in regie proprie ci in service, iar in momentul producerii daunei si a reparatiei polita casco era valabila insa s-a taraganat plata catre service?
2.Este legal sa-mi opreasca contravaloarea ultimelor doua prime ne platite?
3. Exista vreo implicatie pentru mine daca refuz sa ma implic?
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 12:08, 30 Mai 2015
Dv ati incheiat un contract de asigurare pe 12 luni cu posibilitatea sa o platiti in rate, asadar ratele aferente acestui contract trebuiesc platite.Acest lucru ar fi trebuit sa vi-l spuna agentul dv de asigurari,daca din nefericire nu a facut-o cu siguranta scrie in conditiile contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asigurare casco - ajutor! costelus_23 costelus_23 Salut! Am contractat un credit de la o banca pentru achizitionarea unui autovehicul pe o perioada de 4 ani (nu este vorba de leasing). In momentul ... (vezi toată discuția)
Polita casco mocanu68 mocanu68 Buna ziua.Datorita faptului ca am gasit masina avariata in parcare la inceputul anului am deschis un dosar de dauna pe polita casco, polita casco care avea ... (vezi toată discuția)
Plata dauna totala Helfer Helfer Buna ziua. De curand am avut un accident cu autovehicolul care este cumparat cu credit de la o banca. Am asigurare Casco iar masina este asigurata la suma de ... (vezi toată discuția)