Am si eu o problema. Fratele meu a facut un accident de masina p 30 .06.09 orele 4.00.Incercand sa evite niste tineri care i-au aparut in fata , a pierdut controlul si a izbit o masina parcata p marginea drumului. Masina lui s-a rasturnat , fiind un drum inclinat (un geam spart , oglinda, aripi indoite), nu foarte grav. TiNERII AU DISAPRU PANA SA IESE EL DIN MASINA SI PASAGERUL DIN DREAPTA.Tocmai se inteleses cu proprietarul masinii p care o lovise , dar at a aparut o patrula de jandarmi si totul s-a complicat. L-au pus sa sufle in fiola, apoi i-au luat sange la spital.inca asteapta REZULTATELE , dar a vb cu cineva si i-a zis ca a iesit 0.87 si e infractiune.VA ROG MULT , ce e de facut? Parintii mei si cu mine suntem disperati , iar fratele meu e stresat la maxim.Nu stie ce a fost capul lui de s-a urcat beat la volan, n-a mai facut ASTA NICIODATA.....dar era la mare, in concediu....MENTIONEZ CA NU A FOST RANITA NICI O PERSOANA.
Astept un raspuns cat mai repede .
CE RISCA?
Chiar daca nimeni nu a fost ranit , aceasta alcoolemie depaseste limita legala admisa, iar fapta intra sub incidenta legii penale. In general , atunc i cand faptuitorul se afla la prima abatere, neavand deci antecedente penale, cand da dovada de oconduita buna ,este cooperant cu organele de cercetare, se prezinta ori de cate ori este chemat, exista sanse ca acesta sa se aleaga doar cu o amenda . Daca insa lucrurile nu stau asa, lucrurile sunt puti nmai complicate , insa, exista si sansele aplicarii unei pedepse cu suspendare.
Nu o sa faca puscarie insa este posibil sa primeasca o pedeapsa cu suspendare.
Ar trebui sa consultati un avocat. Foarte multe astfel de procese cund castigate pe procesura (de la obiectul cu care s-a recoltat sangele, substanta cu care s-a dezinfectat etc)
se va face un calcul retroactiv al alcoolemiei care are o marja de eroare. Daca nu se poate stabili cu exactitate ca avea peste 0,8 o sa scape. Repet: vorbiti cu un avocat care sa vada dosarul cand o sa fie cazul