avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitare diurna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitare diurna

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati in problema impozitarii diurnei pentru soferi.
Firma noastra acorda 20 lei/ zi pentru diurna, iar acum contabila ne-a transmis ca de la 01.06.2015 nu se mai acorda diurna.
Spuneti-mi va rog daca de la 1 iunie mai acord diurna soferilor sau cum trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:38, 29 Mai 2015
Buna ziua,
Nu s-a modificat legislatia care reglementeaza diurna. S-au inmultit controalele ANAF pe acest segment si au acum o noua abordare asupra acestui fenomen. Interpreteaza altfel legislatia decat o faceau pana acum.
Se poate acorda incontinuare diurna, insa trebuie intocmite corect documentele pentru a nu exista suspiciunea ca de fapt diurna reprezinta salariu. In caz contrar ANAF va reconsidera diurna ca fiind salariu si va dispune calcularea si achitarea contributiilor sociale pentru sumele respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurnele acordate soferilor bulzdaniela bulzdaniela Ce se intampla cu diurnele soferilor din iunie 2015?exista reglementari clare in aceasta privinta?se considera ,la aceasta categorie,ca si drept salarial care ... (vezi toată discuția)
Care este natura platilor suplimentare catre salariatii soferi, ... Nita Emilia Nita Emilia Care este natura platilor suplimentare catre salariatii soferi, care desfasoara transport international(de exemplu, diurna sau indemnizatie de mobilitate,care ... (vezi toată discuția)
Salariul minim si diurna minima chitoiu chitoiu Buna ziua . Am o nelamurire in ceace priveste salariul minim precum si diurna minima ce trebuie sa o primeasca un sofer de camioane grele care lucreaza ... (vezi toată discuția)