avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... PFA sau II pot redirectiona 20% ?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

PFA sau II pot redirectiona 20% ?

Buna ziua,

In afara de firme, PFA sau Intreprinderile Individuale pot redirectiona 20% din impozitul pe profit catre ONG-uri? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:28, 24 Iulie 2015
Da, PFA-urile si/sau I.I. pot redirectiona maxim 20% din impozitul pe profit datorat.
Nu. Pentru entitatile pe care le-ati enumerat si care sunt impozitate cu impozitul pe venit li se aplica prevederile art.48 cod fiscal din care va redau:
.....
(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
a) cheltuielile de sponsorizare, mecenat, precum şi pentru acordarea de burse private, efectuate conform legii, în limita unei cote de 5% din baza de calcul determinată conform alin. (6);

Separat de asta puteti sa mai redirectionati 2% pe formularul 200.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2015
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprinderea individuala poate face mecenat? dcorin dcorin buna ziua Am o II si a-si vrea sa dau o suma printr-un contract de mecenat pentru un copil (1.5 ani) care are nevoie de tratament. Nu am nici un fel de relatie ... (vezi toată discuția)
Cine poate face sponsorizari? andreeaoradea andreeaoradea Cine poate face sponsorizari catre un ONG? pot face si intreprinderile individuale? sau asociatile familiale? la acestea este aplicabila legea conform careia ... (vezi toată discuția)
Sponzorizare , decontare cheltuieli jordella jordella Buna, Am o II si doresc sa fac o sponsorizare catre o sectie de pediatrie constand in produse de zugravit, ce trebuie sa fac pentru a putea deconta ... (vezi toată discuția)