avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general OBLIGATII FIRMA SUSPENDATA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

OBLIGATII FIRMA SUSPENDATA

Buna ziua,
Am urmatoarea problema : in anul 2011, luna februarie am inregistrat la Reg.Comertului si ANAF, suspendarea firmei. In anul 2014, am prelungit suspendarea. In tot acest timp, am depus la ANAF urmatoarele declaratii :
- 2011- decl.100 si 300 la trim.I si la finele anului decl.101, 392A, bilant
- 2012 - decl.101 si bilant
- 2013 - decl.101 si bilant
- 2014 bilant
Azi m-am dus sa infiintez o alta firma si mi s-a spus la Reg.Com.ca am cazier fiscal pentru ca firma suspendata este inactiva. Deoarece nu am inteles ce inseamna asta, am mers la ANAF pentru lamuriri. Aici mi s-a spus ca firma a fost declarata inactiva deoarece nu am depus pe anul 2014 declaratiile 100 si pe trim.I 2015. In aceste conditii, cand nu depui mai multe luni la rand aceste declaratii, ANAF te declara inactiv si TU ca asociat, te alegi cu "cazier fiscal".
Am rugamintea la dvs., sa ma lamuriti cu ce am gresit, unde am gresit, si cum pot sa remediez aceste greseli.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ileana567 , utilizator 19:15, 29 Mai 2015
Suspendarea activitatii firmei nu inseamna obligatoriu si suspendarea obligatiei de a depune declaratiile obligatorii pentru firma atunci cand avea activitate. Problema se rezolva la Administratia financiara, unde veti depune declaratiile restante si, probabil, veti fi si amendat pentru nedepunerea declaratiilor.
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2015
LIVIU NISTEA, utilizator
Multumesc dar, de ce nu se face vorbire despre anii 2011, 2012, 2013 ?
Nici atunci nu am depus acele declaratii.Cand s-a facut suspendarea,am obtinut de la ANAF o decizie prin care se aproba regimul de declarare derogatoriu si deci eram scutiti de obligatia depunerii declaratiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de inactivitate SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Am o firma infiintata din 08.12.2011 fara activitate pana in momentul de fata. Stiu ca nu trebuie sa intocmesc situatii financiare la 31.12.2011 ... (vezi toată discuția)
Impozit profit firma suspendata vioery vioery Mi/a venit o instiintare precum ca n/am depus impozitul pe profit ,dar firma mea e suspendata temporar.Ce se poate intampla ,stiind ca trebuia depusa pana pe ... (vezi toată discuția)
Ce decl. depune o firma cu activ. suspendata ? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O firma care are ca perioada fiscala trimestrul si activitatea suspendata in perioada 01.11.2012 - 31.10.2015 si careia i s-a aprobat regimul de ... (vezi toată discuția)