Buna ziua,
Am urmatoarea problema : in anul 2011, luna februarie am inregistrat la Reg.Comertului si ANAF, suspendarea firmei. In anul 2014, am prelungit suspendarea. In tot acest timp, am depus la ANAF urmatoarele declaratii :
- 2011- decl.100 si 300 la trim.I si la finele anului decl.101, 392A, bilant
- 2012 - decl.101 si bilant
- 2013 - decl.101 si bilant
- 2014 bilant
Azi m-am dus sa infiintez o alta firma si mi s-a spus la Reg.Com.ca am cazier fiscal pentru ca firma suspendata este inactiva. Deoarece nu am inteles ce inseamna asta, am mers la ANAF pentru lamuriri. Aici mi s-a spus ca firma a fost declarata inactiva deoarece nu am depus pe anul 2014 declaratiile 100 si pe trim.I 2015. In aceste conditii, cand nu depui mai multe luni la rand aceste declaratii, ANAF te declara inactiv si TU ca asociat, te alegi cu "cazier fiscal".
Am rugamintea la dvs., sa ma lamuriti cu ce am gresit, unde am gresit, si cum pot sa remediez aceste greseli.
Multumesc.
Suspendarea activitatii firmei nu inseamna obligatoriu si suspendarea obligatiei de a depune declaratiile obligatorii pentru firma atunci cand avea activitate. Problema se rezolva la Administratia financiara, unde veti depune declaratiile restante si, probabil, veti fi si amendat pentru nedepunerea declaratiilor.
Multumesc dar, de ce nu se face vorbire despre anii 2011, 2012, 2013 ?
Nici atunci nu am depus acele declaratii.Cand s-a facut suspendarea,am obtinut de la ANAF o decizie prin care se aproba regimul de declarare derogatoriu si deci eram scutiti de obligatia depunerii declaratiilor.