avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... adeverinta calitate de asigurat sau card de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

adeverinta calitate de asigurat sau card de sanatate

Buna ziua!
Am nevoie de o informatie legata de eliberarea adeverintei de asigurat.
Lucrez intr-o institutie publica, unde majoritatea angajatilor sunt asigurati la CASAOPSNAJ. Unul dintre colegi mi-a solicitat eliberarea unei adeverinte de asigurat deoarece doreste sa beneficieze de serviciile Spitalului Militar din localitate, iar medicul de acolo a cerut sa-i aduca adeverinta de asigurat de la locul de munca. Mentionez ca salariatul are card de sanatate.Mai este obligat angajatorul sa elibereze adeverinta de asigurat? (Nu este primul caz).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:33, 30 Mai 2015
Adeverinta de asigurat este alternativa pentru cei care refuza cardul de sanatate, din cate stiu.
Corect, dar mi s-a spus ca medicul ii cere in mod expres adeverinta, chiar daca are card de sanatate. Este posibil?
Exista si o astfel de posibilitate, avand in vedere ca legea este ambigua in acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta medicala Viovas Viovas Buna ziua! Am o intrebare: angajatorii mai au obligatia de a elibera adeverinte medicale (pentru medicul de familie sau pentru spital) pentru salariatii sai ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de asigurat in loc de card de sanatate eleonard eleonard medicul de familie sustine ca nu poate sa imi scrie un concediu fara sa activez cardul de sanatate. Eu am inteles ca exista totusi o varianta in care ne putem ... (vezi toată discuția)
Adeverinta angajator pentru internare alexandru_mihaici alexandru_mihaici Buna ziua, M-am intalnit cu o situatie stranie si va rog sa ma sprijiniti cu o indicatie de ordin juridic: Fiind intr-o zi libera, m-am prezentat la un ... (vezi toată discuția)