avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatie asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatie asociatie de proprietari

Buna seara,

Sunt salariat la o asociatie de proprietari ca femei de serviciu cu norma de 8 ore pe zi cu salariul minim pe economie, deoarece una din blocurile pe care le curat isi va face asociatie proprie si nu va mai face parte din asociatia la care lucrez, presedintele impreuna cu comitetul vrea sa imi reduca norma de lucru la 4 ore.
Eu nu sunt de acord deoarece mai am decat 2 ani pana sa ies la pensie.
Va rog sa imi spuneti daca poate face acest lucru fara acordul meu si ce as putea face pentru a impiedica acesta procedura.
Mentionez ca presedintele de la 1 iunie isi va mari remuneratia la 400 Ron. fata de 250 Ron cat avea in prezent.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 30 Mai 2015
Aveti incheiat c.i.m. ? Daca da, atunci contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
Prin excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de Codul Muncii , si anume:
- delegare
- detasare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

Art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii Nemesoana Nemesoana Daca eu sunt angajat că gestionar iar conducerea hotărăște să-mi ia postul și să-mi de-a altul. Poate face acest lucru fără acordul meu?Si îmi poate ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru la 4 ore pe zi din dispozitia conducerii societatii angajatoare SidorencuVasile SidorencuVasile Cât de legală este decizia conducerii societăţii angajatoare de a reduce programul de lucru al angajatilor TESA la 4 ore pe zi, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc munca rak0770 rak0770 Buna ziua! Cum pot schimba locul de munca al unui salariat in cadrul aceleiasi unitati? El acum este sofer transport persoane (program 8 ore/zi) si se ... (vezi toată discuția)