Buna ziua!
Vecinul meu a deschis in 2013 o actiune de servitute pentru un teren agricol.Servitutea pe care el a cerut-o ne taia proprietatea in doua, asa ca nu am acceptat varianta lui si am propus o alta varianta pe la marginea suprafetei.Vecinul a cerut o cale de acces de 3 m, pentru caruta si picior.Servitutea propusa de noi(ca suntem mai multi coproprietari, inca nu e facuta iesirea din indiviziune)) are 694mp, iar pe alocuri e mai greu accesibila , dar practicabila.Nu peste tot are latimea de 3 m, dar caruta incape, chiar vecinul a coborat cu un 4x4 cu o caruta legata la spate.Am si poze.In sfarsit, judecatoria din oras a hotarat varianta1( adica cea propusa de el), si mai mult decat atat ne-a pus pe coproprietari sa platim expertiza si cheltuielile de judecata.Inadmisibil dupa mine, sa ramanem si fara teren si cu banii luati.Am facut apel, unde s-a modificat varianta (adica a ramas varianta noastra), dar tot buni de plata am ramas, pentru expertiza si cheltuieli de judecata.Asta era in noiembrie.
Nu i-am platit.......si ieri ne-am trezit cu somatie de la executorul judecatoresc.
Se specifica urm.:
-in 1 zile sa-i dam banii
-in 8 zile sa materializam in teren servitutea de trecere.Asta n-am inteles eu prea bine, cum adica sa o materializam?Credeti ca e vreo problema daca pe alocuri nu are 3 m servitutea?Dar incape caruta fara probleme....Sau daca drumul nu este drept,roata din dreapta merge mai in panta??Nici nu stiu ce sa mai cred.Stiu ca e rautate din partea lui, atata timp cat are pe unde sa treaca, dar nu e pe acolo pe unde vroia dansul., dar pe noi ne intereseaza daca legal putem avea probleme.
Iar referitor la bani, se mai poate contesta ceva, tinand cont ca el a cerut servitutea, este pentru dansul si nu pentru noi.Adica nu e corect sa ti se ia si teren si sa te puna si sa platesti.
Multumesc pentru orice informatie!
Cel mai recent răspuns:
sympa514 , utilizator
16:34, 28 Iunie 2015