avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea la pensia de limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea la pensia de limita de varsta

Am iesit la pensie anticipata partial cu data de 16.10.2014.In octombrie 2015 indeplinesc conditiile pentru pensia de limita de varsta avand reducere pentru cei 18 ani si 6 luni de grupa a ll-a.Intrebarea mea este daca mi se va mai adauga ceva la valoarea pensiei cum ar fi noua valoare a punctului de pensie sau ceva aferent grupei.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 10:37, 31 Mai 2015
Se va adauga suma penalizatoare retinuta pt acel an de anticipare, respectiv 9% si sumele corespunzatoare punctajului pt perioadele asimilate: stagiul militar si facultate la zi. Valoarea pct de pensie vi se actualizeaza automat odata cu modificarea acestuia.
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2015
emil6702, utilizator
1. La data cand impliniti conditiile pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se elimina diminuarea si se adauga eventualele stagii de cotizare realizate intre timp.

2. Se va emite o noua decizie de pensionare.
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
tudorvaleriu a scris:

1. La data cand impliniti conditiile pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se elimina diminuarea si se adauga eventualele stagii de cotizare realizate intre timp.

2. Se va emite o noua decizie de pensionare.

De data asta am fost pe aceeasi lungime de unda cu dvs.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata penalizare pensie adryanaiulya adryanaiulya Buna ziua, ma numesc Morariu Onorica, sunt la pensie anticipata partial (pensie de asigurari sociale dupa cum se specifica pe decizie), am o vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata mystycum mystycum Buna seara,va supun atentiei urmatoarea situatie:tatal meu implineste luna aceasta pe 27 ,63 de ani cu o vechime in munca de 42 ani.As dori sa stiu cand poate ... (vezi toată discuția)
Cu ce penalizare iese la pensie un barbat de 60 ani cu 41 ani vechime olimpiacaratus olimpiacaratus Buna ziua, puteti sa imi spuneti daca un barbat de 60 ani (impliniti in 30.01.2014), 41 ani vechime + stagiul militar, poate iesi anticipat la pensie si daca ... (vezi toată discuția)