Sunt angajat la o firma privata , ni se dau bonuri de masa , dar ni se opresc contravaloare lor din salariu. Este legal sau nu. Daca nu este legala retinerea contravalorii bonurilor de masa , care sunt modalitatile de a indrepta lucrurile? Ce putem face noi, angajatii de a nu ni se mai opri bani din salariu?
Am negociat un salariu lunar , am primit acel salariu negociat si bonuri de masa o perioada , dar de vreo 2 ani au inceput sa opreasca valoarea bonurilor din salariu.
Puteti depune o sesizare la ITM/Inspectia Muncii sau la ANAF, intrucat c/v bonurilor de masa este suportata de catre angajator si nu de catre salariati.
As dori sa va intreb daca ati calculat bine salariul cuvenit? sau ati venit la aceasta concluzie uitandu-va pe fluturasul de salariul primit, unde in urma modificarilor legislative(HG 791/2010), tichetele de masa sunt asimilate veniturilor salariale si sunt supuse impozitului pe venit. Ca urmare, in fluturase de salarii apare contravaloarea tichetelor de masa pentru aplicarea corecta a impozitului.
Bonuri de masa
bonaparte
de ce bonurile de masa se retin din salariu angajatului ? eu stiu ca angajatul plateste doar impozitul pe bonuri , nu ca le plateste integral salariatul .
e ... (vezi toată discuția)