avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de functionare restaurant pensiune fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de functionare restaurant pensiune fara acordul vecinilor

Detin o proprietate teren plus casa construita cu fata catre soare Sud, adica catre vecin.Distanta de la geamurile constructiei mele pana la gardul meu ce separa proprietatea este de 7 metri.Acum adica dupa 15 ani de cand locuiesc aici ,vecinul isi construieste o cladire enorma fiind un restaurant cu camere la etaj si mansarda cu geamurile catre curtea mea producandu-mi disconfort. Se pare ca eu in pantalon scurt nu o sa pot sta pe proprietea mea.
Geamurile cladirii lui sunt la o distanta de 2 m fata de gardul ce ne separa proprietatile.
De moment nimeni nu mi-a cerut acordul ca vecin pentru autorizatia de constructie.
Intreb daca exista vreo lege prin care trebuie sa-mi ceara acordul ca vecin pentru autorizatia de functionare si daca nu ar fi bine sa sa intocmesc avize catre primarie eventual in alta parte pentru ca in momentul autorizarii ,acesta sa nu fie autorizat decat cu urmatoarele conditii cerute de mine.
-ca ferestrele catre proprietatea mea sa nu fie ferestre de vedere ci luminatoare sau geam vitrina cu sticla mata
-sa indeplineasca conditiile legale de izolare fonica

Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:43, 1 Iunie 2015
În primul rând, ca vecin direct afectat de viitoarea construcție aveți dreptul să solicitați de la Primărie CU și AC eliberate vecinului, inclusiv documentația, acestea fiind informații publice.
În primul rând observați înălțimea admisă pentru noua clădire- distanța laterală dintre noua clădire și gardul care vă desparte trebuie să fie 1/2 din înălțimea clădirii , dar nu mai mică de 3m-pt.însorire.
Care este potrivit clădirilor din jur înălțimea aprobată-p+2, p+3?
Deoarece , și vecinul are drept de proprietate, la fel ca și d-voastră, nu este necesar să vă solicite acordul -are dreptul să dispună de proprietatea lui, să o folosească cum dorește. Acordul vecinilor se cere în anumite cazuri care sunt precis stabilite în ANEXA 1 A l.50/1991.
Condițiile eliberării unei AC nu sunt stabilite de vecini ci de Regulamentul general(local) de urbanism și de Codul civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu acoperisul peste gard mircea10 mircea10 Buna ziua, Am urmatoarea problema legata de o casa de vacanta pe care o detin intr-un orasel de provincie. Un vecin a inceput sa construiasca o casa ... (vezi toată discuția)
Disciplina in constructii mateicarmen1 mateicarmen1 pe hotarul cu vecinul meu este constuit un imobil ale carei ferestre dau in curtea mea. AM facut sesizare la Disciplina in constructii si propietarul a semnat ... (vezi toată discuția)
Geam catre gradina vecinului mihu78 mihu78 buna ziua. as vrea sa stiu daca legal am dreptul sa fac un geam, la o constructie noua, care da spre gradina vecinului, nu spre curtea lui? constructia e cu ... (vezi toată discuția)