avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intampinare proces anaf
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intampinare proces anaf

buna ziua , am un proces cu anaf , pt neplata taxelor , impozitelor ; as dori sa stiu cum se face o intimpinare , am primit prin posta o adresa de la tribunal , prin care mi se solicita aceasta intampinare ; sau o persoana cu care sa pot colabora in acest sens ;
1. Codul de procedura civila prevede:
Art. 205: Scopul si cuprinsul intampinarii
(1) Intampinarea este actul de procedura prin care paratul se apara, in fapt si in drept, fata de cererea de chemare in judecata.
(2) Intampinarea va cuprinde:
a)numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedinta paratului ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul, precum si, dupa caz, codul unic de inregistrare sau codul de identificare fiscala, numarul de inmatriculare in registrul comertului ori de inscriere in registrul persoanelor juridice si contul bancar, daca reclamantul nu le-a mentionat in cererea de chemare in judecata. Dispozitiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile in mod corespunzator. Daca paratul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
b)exceptiile procesuale pe care paratul le invoca fata de cererea reclamantului;
c)raspunsul la toate pretentiile si motivele de fapt si de drept ale cererii;
d)dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere, dispozitiile art. 194 lit. e) fiind aplicabile in mod corespunzator;
e)semnatura.

2. Regulament Forum Avocatnet.ro
2.6 In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri: prin intermediul mesageriei private, prin alegerea unui consultant din Catalog sau prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.

Link catalog consultanti:
www.avocatnet.ro/content/con...

Link Bursa Consultantilor:
www.avocatnet.ro/content/bc|...


Mai adaug faptul ca este necesar sa depuneti intampinarea in dublu exemplar - un exemplar pentru instanta si un exemplar pentru comunicare Anaf, iar daca aveti inscrisuri de depus, acestea se anexeaza intampinarii in copie certificata, inscrisurile urmand sa fie depuse de asemenea in dublu exemplar ( pentru instanta si pentru comunicare).

Întâmpinarea
Art. 206 n. c.proc.civ.
Comunicarea întâmpinării
(1) Întâmpinarea se comunică reclamantului, dacă legea nu prevede altfel.
(2) La întâmpinare se va alătura acelaşi număr de copii certificate de pe înscrisurile pe care se sprijină, precum şi un rând de copii pentru instanţă. Dispoziţiile art. 149 alin. (1), (3) şi (4) şi ale art. 150 sunt aplicabile.


Daca nu aveti prieteni,rude,cunostiinte care sa va recomande un avocat cu care au colaborat,mergeti la sediul unei instante din localitatea in care domiciliati si consultati un avocat.Aveti posibilitatea fie a angajarii acestuia pentru reprezentarea dvs pe durata intregului proces fie macar pentru a va da cateva sfaturi/redacta intampinarea etc.Varianta de evitat este aceea de a fi dvs propriul avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare Adriaaa Adriaaa Buna ziua,sunt in proces cu ANAF Navodari pentru restituirea taxei de poluare in: dosar nr.4565/118/2013 si acum am primit o Comunicare in care mi se cere sa ... (vezi toată discuția)
"comunicare adresa" este echivalenta cu chemarea in judecata? ... Iaan Iaan \"Comunicare Adresa\" este echivalenta cu chemarea in judecata? Buna ziua, am primit (data de pe plic 15.04) o \"Comunicare adresa\" (data emitere 4.04.) ... (vezi toată discuția)
Chemat in judecata civila Nepotul Nepotul Buna seara, Am fost chemat in judecata pt dezbaterea de mostenire. Am primit o Comunicare in Adresa emisa pe 26 septembrie, ea contine: In legatura cu ... (vezi toată discuția)