avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de custodie copil, incalcat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de custodie copil, incalcat

Daca mama copilului meu nu respecta deloc sentinta judecatoreasca si nu imi
incredinteaza copilul asa cum scrie in sentinta judecatoreasca ce pot face ?
Avem custodie comuna, conform sentineti judecatoresti, copilul poate sta la mine 2 week-enduri in fiecare luna si sentinta e data de peste 1 an, copilul nu a fost lasat sa stea la mine nici 3 nopti.
Sa apelez la un executor judecatoresc ?
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 10:13, 5 Iunie 2015
Aveti la indemana doua variante:
1.- sa puneti in executare hotararea prin care aveti dreptul de a avea legaturi personale cu minorul si/sau
2.- sa formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de art 379 al.2 din n. c.pen., urmand bineinteles sa probati plangerea cu martori, respectiv faptul ca ati fost impiedicat in mod repetat sa vizitati minorul conform hotararii judecatoresti.

Art. 379
Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
.........................................
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească spre creştere şi educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Ce varsta are copilul? El vrea sa vina la dvs.?
Cu plangerea penala va pierdeti timpul. Daca aveti o hotarare definitiva cu drept de vizita, luati legatura cu un executor judecatoresc ptr aplicarea procedurilor cf art 909-912. Ar fi bine sa cautati in executor cu experienta in acest sens, procedurile fiind destul de stricte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor eugen1974 eugen1974 sunt divortat si am un copil cu handicap grav ce instanta a hotarat sa ramana la mama fiind si asistentul ei personal,am dreptul la vizita de doua ori pe luna ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alinconstantin Alinconstantin Bună ziua,as dori sa știu dacă nu mai trimit pensia alimentara prin posta și transmit mamei ca pensia o sa o dau copilului la finalul zilei de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema, desi am un program stabilit de instanta ... Mihai NDC Mihai NDC Buna ziua. Am o problema, desii am un program stabilit de instanta pentru vizita, in urma unei certe cu mama pe tema ca ii facuse program copilului cand acesta ... (vezi toată discuția)