avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Am pe cineva care are 23 ani e in ultimul an de facultate si de o luna are un job de 4 ore .Intrebarea mea e daca poate sa beneficize in continuare de pensie chiar daca dupa licenta se angajeaza cu norma intreaga?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:27, 7 Iulie 2015
Pensia este data pana la 26 de ani daca este in efectuarea studiilor. Sa mai faca un master.
1. Daca urmeaza cursurile unei forme de invatamant beneficiaza de pensie de urmas pana la varsta de 26 de ani.

2. - De asemenea poate cumula pensia de urmas cu orice alta sursa de venit.
- Poate avea si contract individual de munca (CIM) cu 8 ore pe zi si orice cuantum de salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie de urmas cu salariul Camychi Camychi Baiatul meu a beneficiat de pensie de urmas de pe urma tatalui sau ,mort in 2006. Acum are 23 de ani ,a terminat facultatea ,s-a inscris si va urma cursuri ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas vlad589 vlad589 Buna dimineața.As avea și eu o întrebare.In urma decesului tatului meu beneficiez de pensie de urmaș.Aflându-mă în ultimul an de facultate as dori sa ma ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas nealocata pentru student masterand zi gugurita01 gugurita01 Buna ziua! Fiica mea,in varsta de 24 de ani este licentiata in drept si inscrisa la master in drept penal.Este si angajata cu norma intreaga,cu salariul minim ... (vezi toată discuția)