avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Depunere declaratie 390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Depunere declaratie 390

Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Am un SRL neinregistrat in scopuri de TVA in Romania. M-am inregistrat in scopuri de TVA conform 153 cu 1 si in ROi pentru achizitii intracomunitare. Deci am 2 CUI-uri. Unul pentru Romania si unul pentru UE.
Daca achizitionez un bun din Germania pe CUI-ul din Romania , firma din Germania imi factureaza cu TVA (cota din Germania). Valoarea bunului este de 500 de euro.
In aceasta situatie mai obligatia depunerii declaratiei 390 si 301?
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
ioan-alin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 13:55, 9 Iunie 2015
Pana in 10 000 E se poate si nu se depune nimic ( 34.000 lei)
peste suma aceasta trebuie sa folositi codul cu tva, marfa vine fara tva ul nemtesc si se calculeaza aici tva 24 % si se vireaza la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Inscriere in roi - neplatitor de tva Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Daca societatea nu este inregistrata ca platitor de TVA, dar intentoneaza sa achizitioneze din UE bunuri pentru revanzare - unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)