avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Doresc sa-mi construiesc o casa in regie proprie.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Doresc sa-mi construiesc o casa in regie proprie.

Matusa mea doreste sa construiasca o modificare la casa in regie proprie si, va rog sa-mi spuneti daca poate sa foloseasca un zidar , un sudor, 1-2 muncitori necalificati, fara sa incheie cu acestia contract de munca, intrucat nu are societate comerciala sau PFA, etc.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 3 Iulie 2015
Chiar daca beneficiarul lucrarii are in vedere interesul financiar,este de preferat sa incheie raport juridic-contract prestari servicii,care este un document reciproc avantajos,inclusiv in eventualitatea unor evenimente nedorite=nerespectare termen,neplata prestatii,etc
Se schimba regulile dupa care puteti sa va construiti o casa la tara. Daca vreti o cladire parter plus etaj, nu mai aveti voie sa o construiti doar cu vecinii si cu neamurile.
[ link extern ]
sfatul meu grabestete sa construiesti pina pe 31.08.2015 fapt care ca sa schimbat legea vezi lg.177/2015 ,fati un registru de zilieri in care ei oameni si construesti casa relati mai detaliate dute la anaf la relatii cu publicu si iti esplica cum sta cu registru zilieri ,adica mai pe inteles platesti oameni cu ziua azi ei unu miine 2 si asa termini casa, la urma te duci cu registru la anaf si iti ia ceva impozit pe bani care iai dat la oameni si atunci tu sa ai grija sa nu treci suma reala care o dai la oameni si ii treci pe toti necalificati cu toate ca stiu sa faca si ochi de om.
Zilierii nu pot fi folositi in constructii .

Registrul de zilieri nu se duce la ANAF.

Cititi mai bine Legea nr.52/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construirea unui teren de baschet sub balconul blocului unde locuiesc moldovanioanamaria moldovanioanamaria Locuiesc intr-un oras din Romania in care exista un teren de baschet situat chiar sub balconul meu si al vecinilor. Mentionez ca toate camerele apartamentului ... (vezi toată discuția)
Zilieri pentru santier camelia50 camelia50 Buna ziua Sunt particular din Bucuresti si doresc sa-mi izolez si varuiesc casa. Am gasit patru muncitori care pot sa ma ajute. Lucrarea ar dura aproximativ ... (vezi toată discuția)
Camera tehnica JohnBad JohnBad Sunt președintele unei asociații de proprietari relativ nou înființată. Imobilul este şi acesta nou (aprox. 2 ani). Asociația a fost înființată cu ... (vezi toată discuția)