avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz implicare administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz implicare administrator de bloc

Buna ziua!
Locuiesc la etajul 1 al unui bloc de 4 etaje.Vecinul de la etajul 4,de pe coloana mea,are o defectiune la instalatia sanitara,care produce efecte negative pana in apartamentul meu.Proprietarul apartamentului cu defectiunea refuza sa o repare,cerand sa platim toti de pe coloana.Administratorul refuza orice contributie a sa in solutionarea problemei.Va rog spuneti-mi ce pot sa fac in aceasta situatie?Doresc sa adaug ca proprietarul apartamentului cu defectiunea recunoaste ca la el este defectiunea dar spune ca pe el nu il afecteaza si ca n-au decat sa o repare cei agectati.Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
Issabella99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:54, 2 Iunie 2015
Ca e defectiunea la el in apartament poate avea doua aspecte:
- partea lui de tevi (orizontale)
- partea comuna de tevi (verticalele si coturile de imbinare - coloana "T".

Daca este partea lui, atunci, evident trebuie sa repare el, iar daca nu vrea, atunci administratorul ar trebui sa opreasca apa pe acea coloana. Probabil ca alaturi de dv. ar suferi si el fara apa si asta, poate, i-ar fi un imbold.
Daca este la partea comuna, atunci trebuie sa fie reparata pein asociatie, deci administratorul ar trebui sa se implice, aducand un meserias pentru reparatie.
Va multumesc mult pentru raspuns.Ramane aspectul ca administratorul refuza sa se implice sub orice forma,motivand ca toate apartamentele sunt proprietate personala.Cum poate fi motivat sau obligat sa -si respecte atributiile in calitate de administrator?
Sa-i spuneti sa invete Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii, unde va afla ca prin apartamente trec si elemente ale proprietarii comune.

Omul ala stie pe ce lume se afla si cum de-l mai tineti in functie, daca pune asa problema?
Issabella99 a scris:
Cum poate fi motivat sau obligat sa -si respecte atributiile in calitate de administrator?

In calitate de administrator, ca orice salariat care nu-si indeplineste sarcinile, poate fi sanctionat de angajator. Administratorul a fost angajat de presedintele asociatiei asa ca formulati o sesizare catrea presedinte in care aratati necazul cu infiltratia apei si neimplicarea administratorului.
Poate mai corect este ca orice membru al asociatiei sa faca sesizari catre presedintele asociatiei si nu catre administrator. Presedintele ales de dumneavoastra poate verifica personal, poate dispune aceasta sarcina administratorului, instalatorului angajat s.a.m.d. in functie de structura si organigrama asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu vecinii lacrutza lacrutza Problema cu vecini Buna Stau intr-un bloc cu 4(eu locuiesc la etajul 1) etaje si cam de jumatate de an a inceput sa-mi curga apa in baie....cate putin cate ... (vezi toată discuția)
Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)
Dauna avarie coloana apa elavita elavita Ma confrunt cu urmatoarea situatie: la nivelul apartamentului nostru a inceput sa curga apa prin locul unde se imbina teava de apa ce intra in apartament cu ... (vezi toată discuția)