avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modalitatea legala de a ramane in apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modalitatea legala de a ramane in apartament

Sunt o mama singura cu un copil de 11 ani. Locuiesc cu mama mea in varsta de 84 de ani care vrea sa vanda apartamentul de doua camere in care locuim si sa se mute singura intr-o garsoniera cu chirie. Eu nu am posibilitatea sa ma mut cu chirie, avand un salar destul de mic si un copil de intretinut.
Intrebarea mea este: Cum as putea ramane legal in apartament sau ce ar trebui sa fac sa pot ramane acolo?
Cel mai recent răspuns: silentk6 , utilizator 19:28, 4 Iunie 2015
Cine este proprietarul de drept al bunului imobil?
Mama mea.
cameliagreen a scris:

Mama mea.

Sunteti sigura? Tatal dvs e in viata? Daca nu, a lasat partea mamei dvs inainte sa va nasteti dvs, sau n-a lasat nici un testament?
E posibil sa aveti drept de mostenitor, caz in care nu se poate face nimic fara acordul dvs, cel putin cat timp mama dvs nu apeleaza la instanta.

Totusi, daca sunteti in cea mai rea situatie (fara drept de mostenitor eu cel putin nu am auzit de vreo solutie intr-un caz ca al dvs...), ar trebui sa stiti ca nu e nevoie sa luati cu totul un apartament in chirie, se inchiriaza si camere... Mai sunt persoane in aceasta situatie, decat pe strada mai bine doar cu o camera. In unele cazuri oamenii stau si mai multi in aceeasi camera...
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
silentk6, utilizator
Tatal meu traieste dar sunt divortati din 1981. Apartamentul l-a cumparat mama mea dupa revolutie iar de atunci locuim impreuna.
Ce se intampla daca nu vreau sa ies din casa, sa raman acolo pentru ca nu mi se pare normal dupa o viata intreaga in care am locuit acolo si am bagat bani in acel apartament sa plec asa fara drept de apel? Am un copil de crescut, nu am incotro.
In principiu, ar fi trebuit sa pastrati orice facturi, bonuri fiscale etc, cu tot ce ati contribuit cand ati spus ca ati contribuit cu bani la apartament. Eventual, daca nu le aveti dar firmele mai exista, puteti incerca, desi sunt cam slabe sansele, sa va ajute in cazul in care au in arhive copii dupa acele facturi, bonuri, chitante etc
Mai departe nu pot sa spun exact ce fel de procedura ati putea sa faceti cu ele, nu am pregatire juridica, dar ca idee ar fi ceva de care sa va agatati... presupunand ca aveti bani si vreti s-o dati in judecata pe mama dvs; cel putin cat timp s-ar judeca, ati castiga timp.
Dar mai intelept ar fi sa luati un credit pentru o casa proprie... daca tot o sa ajungeti sa platiti chirie. Si presupunand ca aveti un avans.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor Diana2013 Diana2013 Ma puteti ajuta in cazul divortului in urmatoarea situatie. Aparatmentul in care locuim este cumparat inainte de casatorie, cu credit, pe numele sotului, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)
Mostenire 7e0 7e0 Daca apartamentul in care locuiesc este cumparat in 1977, iar parintii mei sunt casatoriti in 1981, care sunt mostenitorii legali ai apartamentului? Tin sa ... (vezi toată discuția)