avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot obtine suspendarea conditionata a executarii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot obtine suspendarea conditionata a executarii pedepsei in acest caz?

Buna . O sa incerc sa va relatez pe scurt nelamurirea mea. Doua infractiuni , una savarsita in 2007 iar alta in 2008. La infractiunea din 2007 a fost data o hotarare definitiva de 1 an de suspedare conditionata si 3 ani termen de incercare ( hotarare data in 2014) . In al doilea dosar , din 2008 , este pe rol , si din discutiile avute cu un avocat a precizat ca e bine sa mergem pe procedura simplificata pentru a avea noroc sa se primeasca o a doua suspendare, daca nu depaseste 2 ani in total. Ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc anticipat. Daca e nevoie de unele detalii va rog sa ma intrebati.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
vladadrian2204, utilizator
Cel mai recent răspuns: vladadrian2204 , utilizator 20:08, 14 Mai 2016
Da, este posibila suspendarea pedepsei aplicata pentru concursul de infractiuni.
Prin recunoastere, se reduce pedeapsa cu o treime.
Va rog imi puteti spune la ce articol pot gasi aceasta informatie in ceea ce priveste suspendarea pedepsei pt concursul de infractiuni>? Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei
Art. 81

Condiţiile de aplicare a suspendării condiţionate

Instanţa poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumită durată, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:

a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani sau amendă;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, afară de cazul când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;

c) se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia.

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei poate fi acordată şi în caz de concurs de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 2 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).


Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu atrage suspendarea executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărârea de condamnare.

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei trebuie motivată.

Cod penal actualizat prin:
Lege nr. 278/2006 - pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi din 4 iulie 2006, Monitorul Oficial 601/2006;

Ordonanţă de urgenţă nr. 207/2000 - privind modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală din 15 noiembrie 2000, Monitorul Oficial 594/2000;

Ordonanţă de urgenţă nr. 207/2000 - privind modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală din 15 noiembrie 2000, Monitorul Oficial 594/2000;



Succes.
Asa , ca sa va raspund la aceasta intrebare , Da e posibil sa primesti suspendare. Instanta de fond nu a fost de acord cu recunoasterea si reducerea pedepsei deoarece nu a fost facuta in faza de citare a partilor. Si totusi a fost data o sentinta definitiva tot cu suspendare. si asta fara ajutorul nici unui avocat.......doar personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare,suspendare,supraveghere pici80 pici80 care este pedeapsa maxima cand se poate cere ca modalitatea de executare sa fie cu suspendare conditionata?? si pentru suspendare conditionata sub ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pedepsei imac imac Buna ziua In cazul recunoasterii faptei cf art 320 indice 1 se poate cere suspsndarea pedepsei? (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala laurashield laurashield As dori sa aflu, daca in cazul constatarii unor fapte de evaziune fiscala facute de administratorul unui Srl. acesta poate primi o pedeapsa de inchisoare cu ... (vezi toată discuția)