avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Arest la domiciliu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Arest la domiciliu

Buna ziua, in prezent sunt in arest la domiciliu timp de 30 zile pentru infractiunea de trafic de droguri. Judecatorul de drepturi si libertati, pe langa interdictia de a parasi imobilul, in baza art. 221 alin.2 Cod proc. penala , pe durata arestului la domiciliu mi-a interzis comunicarea cu alte persoane implicate in caz, printre care si iubita mea. In urma declaratiilor a reiesit ca ea nu era implicata. As vrea sa va rog sa-mi explicati, daca este posibil, in ce mod pot ataca aceasta decizie si care este procedura corecta. Tin sa mentionez ca nu doresc ridicarea acestei interdictii decat fata de ea (in prezent nu mi se permite sa comunic cu alte 17 persoane) si ca au trecut mai mult de 48 de ore de la sentinta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: v_alin , utilizator 15:16, 3 Iunie 2015
Puteati sa atacati incheierea prin care s-a dispus controlul judiciar in 48H. Daca a trecut acest termen, nu aveti ce face. Poate aveti noroc la prelungire.
Va multumesc mult. In acest caz, care este procedura corecta prin care pot face asta la urmatoarea infatisare?
Împotriva încheierilor prin care judecătorul de drepturi şi libertăţi dispune asupra măsurilor preventive, puteti formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare sau, după caz, de la comunicare.
Aveti de asemenea dreptul de a solicita in orice moment revocarea masurii, in cazul în care au încetat temeiurile care au determinat-o ori au apărut împrejurări noi din care rezultă nelegalitatea măsurii sau înlocuirea acestei măsuri cu o altă măsură preventivă mai putin restrictiva de drepturi dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru luarea acesteia şi, în urma evaluării împrejurărilor concrete ale cauzei şi a conduitei procesuale, se apreciază că măsura preventivă mai uşoară este suficientă pentru realizarea scopului prevăzut la art. 202 alin. (1).
Va multumesc din suflet pentru informatii !
Va multumesc mult pentru informatiii!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? Zebedeu Zebedeu Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? (vezi toată discuția)
Schimbarea masurii arestului preventiv in control judiciar A.C.A.B. A.C.A.B. Cum ar trebui sa motivez schimbarea masurii arestului preventiv in control judiciar? (vezi toată discuția)