avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen cadastru si intabulare; sunt necesare pt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen cadastru si intabulare; sunt necesare pt vanzare cote indivize?

Buna ziua,
As dori sa inteleg doua aspecte:
1 - In urma unei dezbateri la notar a unei mosteniri (teren agricol), a rezultat un certificat de mostenitor; ulterior, unii mostenitori si-au vandut cotele indivize; acum, dupa 2 ani, trebuie sa vand si eu cota mea, dar mi s-a cerut certificat fiscal, cadastru si intabulare; intrebarea mea este, la prima vanzare (in 2013), nu cumva s-a facut deja cadastru si intabulare, sau nu cerea legea la acel moment?
2 - in certificatul de mostenitor, exista la sfarsit un termen de 30 zile pt inscrierea la fisc, dar nu exista nici un termen pt realizarea cadastrului si intabularii, care ar fi acesta? E posibil ca dupa doi ani sa nu-l fi facut inca, sa fiu eu nevoit sa-l fac (nu prea am bani...)? Exista vreun termen limita, exista sanctiuni pt nerealizare? Mi-ar fi util daca ati putea sa-mi spuneti care e articolul, legea sau legile care reglementeaza aceasta procedura.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: silentk6 , utilizator 12:23, 3 Iunie 2015
Rog un moderator sa-mi mute topicul la www.avocatnet.ro/content/for...
Imi cer scuze pt incadrarea gresita si multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare inainte de vanzare cote indivize silentk6 silentk6 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca, pentru vanzarea unei cote indivize dintr-un teren extravilan, e necesara realizarea prealabila a cadastrului si ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau schimb cote indivize? Stef0n Stef0n Exista schimb de cote indivize sau doar vanzare cumparare. La vanzarea de cota indiviza trebuie facut cadastru in prealabil? Suntem mai multi mostenitori si ... (vezi toată discuția)
Solicitare de cadastru si intabulare DW DW Buna ziua, Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu ... (vezi toată discuția)