avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Instiintare de plata creanta CURTEA DE CONTURI vs ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Instiintare de plata creanta CURTEA DE CONTURI vs DAFLS vs LOCATARI

Buna ziua. EU, dar si o parte din locuitorii cartierului ANL Brancusi am primit o instiintare de plata prin care ni se aduce la cunostinta ca avem "datorii"la Directia de Administrare a .Fondului Locativ .
Ca sa intelegeti despre ce vorbesc am sa va spun ca....curtea de conturi a venit in control la institutia mai sus mentionata si a descoperit nereguli in perioada 2010-2012, adica a existat o diferenta de curs valutar pentru acei ani asupra chiriilor calculate si incasate, diferenta de curs rezultata din aplicarea cursului de schimb lei/euro in vigoare in anul 2011 pt tinerii care au implinit varsta de 35 de ani, suma ce a fost impusa de Curtea de conturi prin cateva decizii. Ca atare exista o creanta (ma dau exemplu pe mn in valoare de aprox 1700 de lei) . De ce suntem obligati sa platim pentru greseala unora, in conditiile in care nu noi am intocmit contractele de inchiriere si nu noi am calculat gresit acel curs.....ce se poate face? Mentionez ca deja am vb cu cativa locatari care sunt dispusi sa actionam in masa si sa dam DAFLS -ul in judecata. Avem vreo sansa? ce ne sfatuiti? multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: maramaria10 , utilizator 11:02, 4 Iunie 2015
Buna ziua
Locuiesc si eu in cartier. Nu mi-a sosit inca instiintarea, dar trebuie discutata aceasta problema din timp si sa ne adunam mai multi. Binenteles ca trebuie atacata in instanta aceasta instiintare, deoarece nu ni se pot imputa noua greselile functionarilor/institutiei. Ei dau din colt in colt ca i-a prins Curtea de conturi si ce zic? Lasa ca le punem prostilor in carca greselile noastre. Din fericire avem si noi niste studii si o experienta si nu le mai merge asa usor.
Eu personal o sa mai vorbesc cu vecinii mei si mai astept sa vina si la mine instiintarea. In acel moment daca s-au strans mai mult persoane inaintam un proces colectiv, daca nu, o sa-mi fac si o sa-mi sustin singura cauza, mai ales ca acesta este domeniul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport asociat florina123 florina123 1. Un asociat a venit cu aport asociat la societate de 10000 euro la cursul de 4,2lei 5124=4551 10000 euro 2. Dupa un an societatea restituie aportul asociat ... (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere prest prest Buna ziua. O societate comerciala platitoare de impozit pe venit,a avut un proces cu Primaria,pe care l-a castigat. Suma primita,se impoziteaza cu ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi poate imputa comisiei de cercetare paguba? ybob ybob Într-o societate un salariat a produs o pagubă de 14 000 lei. S-a constituit la nivelele societății o comisie de cercetare care consideră că nu are ... (vezi toată discuția)