avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grad 3 - urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grad 3 - urgent

am un salariat care a adus de la comisia de expertiza decizia de invaliditate grad 3. Acesta nu mai doreste sa lucreze cu 4 ore /zi. Ce tb sa fac:
1. Sa imi dea declaratie ca nu mai doreste sa lucreze?
2. data de incetare cu 56 d este data ulterioare ultimei zilei de concediu medical? sau este data cand i sa emis decizia de pensionare>
3. cum se face inscrierea in carnet? "incetata activ conf 56 d - gr.3?"

tin sa mentionez ca din 19 ian 2009 salariatul respectiv a fost trimis in somaj dar preavizul a fost decalati de concedii medicale si apoi a venit cu decizia respectiva
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:27, 2 Iulie 2009
1. Nu e cazul sa dea o declaratie. Nu aveti obligatia legala sa il angajati cu jumatate de norma.
2. Decizia de incetare o CIM o faceti dupa primirea deciziei de pensionare dar data incetarii CIM este data din decizia de pensionare care este aceeasi cu data ulterioara ultimei zile de concediu medical.
3. "incetat CIM conf.art.56, lit.d) din Codul muncii, pensionat medical gr.III".
aicea este probl. decizia de pensionare este datata 29.06.2009. Dar ultima zi din certificatul medical este 30.06.2009. Deci decizia este data cu o zi inaintea expirarii concediului medical
1. Ii incetati CIM cu data de 29.06.2009, conform deciziei de pensionare si daca i-ati platit concediu medical in plus trebuie sa recuperati banii de la salariat.
2. Dupa cum v-ati exprimat decizia de pensionare este "datata" 29.06.2009 (adica data inregistrarii, nu?) dar cu ce data este aprobata pensionarea?
decizia este datata 29.06.2009. Alta data nu este trecuta pe decizie. Doar in dreptul "data ivirii invaliditatii" este trecuta data de 19.06
1. Nu am la indemana o decizie de pensionare medicala sa vad exact, dar ar trebui sa scrie data cu care se pensioneaza persoana.
2. Va recomand sa luati legatura (chiar si telefonic) cu Casa de Pensii care a emis decizia si sa va lamureasca cu ce data este pensionat (adica cu ce data ii plateste pensia).

Alte discuții în legătură

Când înceteazã un contract de muncã pentru o persoanã pensionatã pe caz de boalã chrisbia30 chrisbia30 Am o mare dilemă şi dacă cineva poate să o rezolve. Pentru un angajat în sistemul bugetar s-a depus dosarul de pesionare pentru invaliditate cam prin ... (vezi toată discuția)
Pensionare in urma invaliditatii mirabela_viorela mirabela_viorela Buna ziua, Am si eu nevoie de un sfat din partea voastra pentru ca nu m-am mai lovit de o astfel de situatie si nu stiu exact pasii de urmat, si anume: Un ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - invaliditate madylumy madylumy Buna ziua, am primit din partea unui salariat o,, decizie medicala asupra capacitatii de munca,,, in urma a 185 de zile de cm, emisa de un medic de expertiza. ... (vezi toată discuția)