mirabela_viorela a scris:
S-a prezentat ieri cu o decizie asupra capacitatii de munca si un extras(Anexa 33) cu propunere pentru pensie de invaliditate.
Conform deciziei asupra capacitatii de munca este incadrat la un grad de invaliditate III.
Eu m-am gasdit sa fac in felul urmator: incetarea CIM-ului in baza temeiului mentionat anterior, completarea si inchiderea cartii de munca, intocmirea dosarului de pensionare si depunerea acestioa la Casa de pensii.
Va rog sa imi spuneti daca, pasii mentionati sunt corecti si daca gresesc, cum anume trebuie sa procedez.
Stimata doamna, dvs. nu puteti depune dosarul la casa de pensii, asta o poate face numai salariatul dvs., care va completa
o cerere in acest sens.
Potrivit art. 82, alin. 1 din Legea 19/2000, "
pensia se acorda la cererea persoanei indreptatite, a mandatarului desemnat de aceasta cu procura speciala, a tutorelui sau a curatorului acesteia".
Cererea insotita de actele prevazute in Ordinul 340/2001 se depun la casa de pensii.
Pe de alta parte, opinia mea este ca nu puteti inchide carnetul de munca in temeiul art. 56, lit. d) Codul muncii. Discutati si cu salariatul, care inteleg ca doreste sa se pensioneze, art. 55, lit. b) este temeiul potrivit pentru a inchide carnetul de munca.