avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 56 d?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

56 d?

pentru un salariat care are decizie grad 3 pensionare, cum se face inscrierea in carnetul de munca ?
Mai trebuie sa anunt Casa de pensii sa il puna in drepturi?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:28, 24 August 2009
Da, pentru ca a fost pensionat din motive de boala cu gradul III de invaliditate, cu drept de munca 4 ore!
La pensionarea medicala se procedeaza astfel:
- angajatorul primeste decizia de la Comisia de expertiza medicala, cu propunerea de pensionare cu data de X si face o copie dupa ea.
- in carnetul de munca se scrie "propus la pensie pentru incapacitate de munca incepand cu data de X, conform Deciziei nr.../... emisa de ...".
- salariatul depune dosarul cu actele de pensionare la Casa de Pensii.
- dupa primirea decizie de pensionare emisa de Casa de Pensii angajatorul emite decizia de incetare a CIM conform art.56, lit.d) din Codul muncii.
- decizia se emite la data cand primiti decizia de pensionare iaqr data incetarii CIM este data X.
- nu aveti obligatia legala sa ii modificati CIM din 8 in 4 ore pe zi decat daca locul sau de munca permite acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incapacitate de munca??? irinaclefter irinaclefter buna ziua. am si eu o intrebare: cum tb sa procedez eu ca angajator atunci cand o salariata vine cu decizie de pensionare pt incapacitate de munca????pt a-si ... (vezi toată discuția)
Pensionare in urma invaliditatii mirabela_viorela mirabela_viorela Buna ziua, Am si eu nevoie de un sfat din partea voastra pentru ca nu m-am mai lovit de o astfel de situatie si nu stiu exact pasii de urmat, si anume: Un ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gradul iii spiruharet spiruharet 1. [b] In cazul unui pensionar gradul III de invaliditate, am obligatia de a-i pastra postul, si daca exista aceasta posibilitate cat timp?[/b] 2. [b] La ... (vezi toată discuția)