avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe notariale si impozit stat la vanzare teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe notariale si impozit stat la vanzare teren intravilan

Buna Ziua,
As vrea sa stiu care sunt obligatiile materiale ale vanzatorului la vanzarea unui teren intravilan precum si ale cumparatorului.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 10:48, 3 Iunie 2015
Veniturile din tranzactii imobiliarte sunt supuse impozitarii pe venit.
Mergeti la un Notar public si va comunica cuantumul impozitului si a onorariului.

Prevederile Codului Fiscal”

TITLUL III - Impozitul pe venit
CAP. 1 - Dispoziţii generale
ART. 40 Sfera de cuprindere a impozitului
(1) Impozitul prevăzut în prezentul titlu, denumit în continuare impozit pe venit, se aplică următoarelor venituri:
h) venituri din transferul proprietăţilor imobiliare, definite conform art. 77^1;
CAP. 8^1 - Venituri din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal
ART. 77^1 Definirea venitului din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal
(1) La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează astfel:
a) pentru construcţiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum şi pentru terenurile de orice fel fără construcţii, dobândite într-un termen de până la 3 ani inclusiv:
- 3% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv;
b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobândite la o dată mai mare de 3 ani:
- 2% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste ceva la stat daca vinzi un imobil ? Nico4u Nico4u Buna ziua. Parintii mei intentioneaza sa vanda un apartament si din cate am auzit de la diverse persoane ar trebui sa dea statului 3 % din valoarea de vanzare ... (vezi toată discuția)
Vanzare - cumparare proprietate impozitare ADIC1469 ADIC1469 Buna ziua, Daca vreau sa-mi vand apartamentul si sa iau altul mai mare si tranzactiile au loc in mai putin de 3 luni nu se considera bani reivestiti fara a fi ... (vezi toată discuția)