avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa fac compensarea intre parti?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa fac compensarea intre parti?

Buna ziua,

In urma decesului tatalui meu am facut succesiunea pentru o casa cu teren in Craiova, mostenitori fiind actuala sotie, cei doi copii din a doua casatorie si eu, fiica din prima casatorie. Tatal meu traia in SUA impreuna cu familia actuala. Succesiunea s-a facut dupa legea statului american si avem certificatul de mostenire. Eu as vrea sa vand proprietatea dar ei nu sunt de acord deoarece oferta pe care o avem o considera ca fiind un pret foarte mic si vor sa mai astepte ca piata imobiliara sa se redreseze. Eu in schimb sunt de acord cu aceasta oferta si le-am propus sa se faca compensarea si sa-mi dea suma de bani ce imi revine conform cotei de mostenire la pretul oferit de cumparatorul interesat. Ei sunt de acord cu aceasta solutie. Cum trebuie sa procedez? E suficienta o declaratie ca am primit suma de bani si cedez unuia dintre ei cota ce-mi revine din mostenire? Sau unul dintre ei trebuie sa faca o imputernicire (e deja facuta o imputernicire unei persoane in vederea vanzarii) pentru compensare unei persoane, avand in vedere ca ei sunt in SUA.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:03, 4 Iunie 2015
Vindeti cota.
Va multumesc pentru raspuns. Ca sa pot sa vand cota ar trebui sa facem partajul intai...eu detin 1/6...cred ca pentru partaj trebuie sa se mearga pe calea tribunalului. Voiam o cale mai simpla.
Nu, pentru vinderea cotei nu aveti nevoie de partaj. E foarte simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor cu 1/6 din proprietate. pot vinde partea mea? Antoba Antoba Sunt in urmatoarea situatie: de curand am finalizat formalitatile de mostenire pentru o casa si terenul aferent apartinand tatalui decedat acum 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenite ursuletul75 ursuletul75 Tatal nostru a murit acum 3 ani ,suntem trei copii si bineintele mama.Tata mai are dintr-o relatie anterioara un copil ,,avem un apartament cu 3 ... (vezi toată discuția)
Poate sa faca succesiunea sau nu? roxi1379 roxi1379 Buna ziua, dupa moartea socrului meu, sotia lui mai exact soacra mea le-a facut o propunere copiilor ei ca la succesiunea care e programata in luna decembrie ... (vezi toată discuția)