avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor cu 1/6 din proprietate. Pot vinde partea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor cu 1/6 din proprietate. Pot vinde partea mea?

Sunt in urmatoarea situatie: de curand am finalizat formalitatile de mostenire pentru o casa si terenul aferent apartinand tatalui decedat acum 2 ani. Mostenitori suntem: fosta sotie ce detine 3/6 din proprietate, si cei trei copii (inclusiv eu) cu cate 1/6 din proprietate. Mentionez ca mostenirea a fost facuta in conformitate cu legea statului american unde tatal meu avea domiciliul si ceilalti mostenitori sunt cetateni americani. Eu as vrea sa vand pentru ca este o casa veche si in conditii deplorabile la ora actuala, dar ceilalti mostenitori considera ca pretul pe care l-am obtine (avem deja o oferta) este prea mic. Cum pot sa procedez? Pot sa vand partea mea celui care a facut oferta? Stiu ca se poate face sulta dar ceilalti mostenitori nu doresc acest lucru. Am dreptul sa le impun sulta prin tribunal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoba , utilizator 23:46, 26 Februarie 2015
Puteti cere partajul in instanta sau puteti vinde cota dvs cui doriti, daca v-o cumpara cineva.
Casa e aici in tara,nu ?
va multumesc...da casa e in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fac compensarea intre parti? Antoba Antoba Buna ziua, In urma decesului tatalui meu am facut succesiunea pentru o casa cu teren in Craiova, mostenitori fiind actuala sotie, cei doi copii din a doua ... (vezi toată discuția)
Vanzare-succesiune izabela_iza izabela_iza va rog sa-mi spuneti daca tatal meu isi poate vinde partea apartamentului care ia revenit dupa moarte mamei altei persoane fara aprobarea copiilor.va multumesc (vezi toată discuția)