avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Radiere ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Radiere ipoteca

Buna ziua.
Am avut un credit cu ipoteca imobiliara prin anul 1998 la banca Unirea, pe care l-am achitat dar nu am radiat ipoteca la cadastru. Cum pot radia aceasta ipoteca? In conditiile in care banca nu mai exista.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 12:36, 15 Iunie 2015
Verificati daca a fost preluata de alta banca. Si cereti acordul lor de radiere. Daca nu gasiti noua banca, se poate cere radierea ipotecii si pe calea unei actiuni in instanta.
Banca Unirea din pacate nu a fost preluata. Adica, a fost preluata pe termen scurt, fiind transformata in Nova Bank, ulterior in 2006 i s-a retras licenta de catre BNR (vezi [ link extern ] )

Sau daca vorbim de Banca Cooperatista Unirea din Brasov, aceasta este in continuare inscrisa ca activa in registrul BNR:

ROCC-CO-01-08-0135 11.11.2002 Banca Cooperatista Unirea Brasov Judet Brasov, Brasov, Str. Agriselor, Nr. 1 R4164626 J/08/798/1993 26.09.2002 Casa centrala de afiliere
Banca Centrala Cooperatista CREDITCOOP
Pana la data de 25.07.2007 a functionat sub denumirea UNIREA - COOPERATIVA DE CREDIT BRASOV.
Da este vorba despre Banca Unirea care a fost transformata in Nova Bank.
Ce ar trebui sa fac acum?
Multumesc pentru raspuns.
Pe cine sa dau in judecata daca banca nu mai exista?
Singura idee pe care vi-o pot da este sa incercati un telefon la BNR, sa cereti o opinie.

Sediul central BNR
Adresa: Strada Lipscani nr. 25, sector 3, Bucureşti, cod 030031 - Hartă
Telefon: 021 313 04 10, 021 315 27 50

Alte discuții în legătură

Bankoop sa AnaMariaa1995 AnaMariaa1995 Buna. As dori sa stiu daca mai exista undeva un sediu al bancii Bankoop SA. Din cate am citit pe internet, banca a intrat in faliment iar arhivele nu stiu ... (vezi toată discuția)
Carte funciara si cadastru apartament cumparat in 1991 DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, In anul 1991, parintii mei au cumparat un apartament de la ICRAL. Anul acesta, dorind sa-l vanda, au inceput demersurile pentru a face cadastrul. ... (vezi toată discuția)