avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzare bunuri imobile si mobile ale unui SA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzare bunuri imobile si mobile ale unui SA

BUNA ZIUA
SUPUN ATENTIEI URMATOAREA SPETA

SA actionar majoritar
se adopta hotarare AGA pentru instrinarea patrimoniului mobil si imobil catre o societate in care este asociat,

unicul prezent in AGA este actioanrul majoritar
se adopta hotararea AGA
se incheie contractul de vanzare pentru imobile
iar pentru mobile, doar facturi

pretul se plateste integral


exista vreun motiv de de nulitate al hotararii AGA si in consecinta al al tranzactiilor?

opinii?
In cazul SA-urilor, Legea 31/1990 prevede anumite situatii în care înstrainarea de active necesita aprobarea AGA:
- Potrivit art. 153, Consiliul de Administratie, respectiv directoratul (în cazul societatilor care sunt organizate dupa sistemul dualist) va putea sa încheie acte juridice prin care se dobândesc bunuri sau se înstraineaza, se închiriaza, se schimba sau se constituie în garantie bunuri aflate în patrimoniul societatii, a caror valoare depaseste jumatate din valoarea contabila a activelor la data încheierii actului juridic numai cu aprobarea adunarii generale extraordinare a actionarilor;
- Potrivit art. 150, administratorul va putea, în nume propriu, sa înstraineze, respectiv sa dobândeasca bunuri catre sau de la societate, având o valoare de peste 10% din valoarea activelor nete ale societatii, numai dupa obtinerea aprobarii adunarii generale extraordinare a actionarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii ca Bogdan Popovici Bogdan Popovici exista in Lg 31/90 vreo prevedere cu privire la delegarea de drepturi de la AGA la CA cu privire la contractarea de credite? Societatea in cauza e cotata la ... (vezi toată discuția)
Interpretare juridica art 153 ind.22 lsc agoglea agoglea Ce se intelege prin termenul \"valoare\" din cuprinsul art 153 ind.22 LSC , cand se vinde un imobil al unui SA . La ce valoare a imobilului considerati ca se ... (vezi toată discuția)
Neintelegere intre asociati DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Speta ar fi urmatoarea: A, B, C - asociati intr-un s.r.l. C - are functia de administrator Tot C vrea sa achizitioneze o masina noua pe firma, ... (vezi toată discuția)