avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... E ADEVARAT? Ca si consilier nu pot ataca in termen ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

E ADEVARAT? Ca si consilier nu pot ataca in termen util o hotarare de consiliu?

Azi am primit ,,recomandat" hotararea c.l. prin care se hotaraste ca ,,pentru abateri savarsite de domnul consilier............se aplica sanctiunea excluderii temporare de la lucrarile c.l. si a comisiei de specialitate din cadrul c.l.". Ca s-au savarsit abateri sau nu nu e important.Ce ma intereseaza este modalitatea de-a ataca aceasta hotarare in termen util,inainte de a produce efecte.Am luat legatura cu un avocat care sustine ca nu am modalitate legala de-a o ataca ,,macar pt. suspendare pana se judeca" in termen util ca sa nu isi produca efectul. E ADEVARAT? SUNTEM IN DICTATURA???
O puteti ataca in termen de 6 luni de la data comunicarii, solicitand si suspendarea aplicarii ei pana la data promuntarii hotararii judecatoresti. Problema este ca pana la primul termen de judecata, cand instanta se va pronunta asupra suspendarii aplicarii respectivei HCL, aceasta o sa fie "in picioare" si dvs. n-o sa puteti lua parte la sedintele Consiliului local si nici ale comisiei de specialitate... Acum socotiti dvs. daca merita sau nu atacata, dat fiind ca de la depunerea cererii pana la primul termen de judecata pot sa treaca luni bune. Daca excluderea temporara este mai redusa, poate o lasati asa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere mandat consilier local galus galus Buna dimineata,exista vreo prevedere comform careia un consilier local,exclus din partidul pe listele caruia a candidat, nu isi mai poate pierde mandatul daca ... (vezi toată discuția)
Excludere irinoaia irinoaia Buna seara! va rog sa-mi spuneti daca un membru al unei asociatii de proprietari poate fi exclus din aceasta pentru urmatoarele situatii ;1.defaimarea ... (vezi toată discuția)
Termenul de emitere a deciziei de concediere disciplinara toushou toushou [b]Articolul 268, aliniatul 1, [/b] din Codul Muncii spune: - Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă ... (vezi toată discuția)