avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Declaratie la politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Declaratie la politie

Buna seara!As avea o problema.In cursul zilei de ieri a avut loc un "accident",defapt nici nu se poate spune asa.L-am sters pe cineva cu masina si abia este o mica zgarietura.Respectivul mi-a cerut bani iar eu am zis sa mergem la politie dar el a refuzat si a plecat.Apoi se pare ca a depus o declaratie la politie in care spune ca am facut un accident.Astfel am fost anuntat ca mi se va suspenda permisul 3 luni!Mi se pare aberant.Nici nu se observa asa zisul accident.Ce ma sfatuiti sa fac?
Buna ziua,

Mergeti cat mai repede la politie si declarati varianta dvs. Ar fi bine sa aveti si martori care au fost de fata sa va sustina varianta.

Succes,
Aveati obligatia sa va prezentati la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
patrascu razvan a scris:

Aveati obligatia sa va prezentati la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.


Da, asa e.A fost greseala mea ca nu m-am prezentat.Pe langa asta a declarat ca nu am acordat prioritate si mi-a dat 60 de zile plus 30 ca nu m-am prezentat la sectie in 24 de ore

Inca ceva.Eu am depus o declaratie dupa 24 de ore si le-am spus ca o sa caut un avocat si mergem in instanta.El nu are niciun martor pe cand eu da!Avand in vedere ca nici nu poate sa dovadeasca cele declarate pot avea castig de cauza si sa se anuleze suspendarea?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare pv bogdy29 bogdy29 Buna ziua! Daca un conducator auto dupa un accident usor nu se prezinta la politie doar dupa 3 zile, i se suspenda permisul auto pe 30 de zile, dar daca pe ... (vezi toată discuția)
Contestarea suspendarii permisului la jud sec 3 vol197 vol197 Am fost implicat intr-un accident..in incinta unei statii de combustibili, stateam pe loc la pompa,la rand...un alt conducator auto in spatele meu a vrut sa ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului paulHD paulHD buna ziua luni 28 nov am lovit un audi aflat intr-o parcare i-am spart un stop si pt ca m-am speriat am fugit de la locul accidentului si ieri 1 dec a venit ... (vezi toată discuția)