Nu conteaza daca nu ati fost vinovat de producerea accidentului, codul rutier prevede niste obligatii, pentru care se suspenda permisul, in caz de nu sunt respectate.
Articolul 100
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
..................................
g) neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 79 alin. (2).
Articolul 79
(1) Conducătorii de vehicule implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați:
a) să scoată imediat vehiculele în afara părții carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezența;
b) să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
[ link extern ]
Genovi a scris:
Pai m-am prezentat,dar abea azi. Trecusera 72 de ore. Oricum mi s-a spus clar ca o sa imi fie suspedant.
Dar trecand pe langa asta,se poate face ceva in privinta asta,sa fac contestatie sau ceva? Pentru ca mi se pare aiurea,fiidnca eu sunt cel care a fost izbit si tot eu o sa am permisul suspendat.