avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! A avut loc un accident cu 3 masini. In ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! A avut loc un accident cu 3 masini. In fata mea era ...

Buna seara! A avut loc un accident cu 3 masini. In fata mea era o masina care astepta la o trecere de pietoni iar eu eram in spatele ei,asteptam. A venit in spatele meu o a 3 a masina care m-a izbit si automat m-a impins in cea din fata. Sunt doar daune materiale,masinile botite,nu foarte tare. Eu nu am mai fost in 24 de ore la politie sa declar ce s-a intamplat,dar ceilalti 2 sigur au fost. Eu practic in accidentul asta nu am avut nicio vina. Vina apartine celui care m-a izbit pe mine,iar cel care a fost izbit de mine nu avea nicio paguba,fiindca eu am intrat in cuiul masinii lui. Am inteles ca o sa imi fie suspendat permisul pe 30 de zile.
Pot face ceva in privinta asta,sa nu il suspende?
Fiindca nu am nicio vina pe partea de accident,doar nu m-am prezentat in timp util.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:20, 4 Noiembrie 2022
Doar daca s-a raportat accidentul o sa aveti permisul suspendat ot ca qveati obligatia sa va prezentati.
Pai m-am prezentat,dar abea azi. Trecusera 72 de ore. Oricum mi s-a spus clar ca o sa imi fie suspedant.
Dar trecand pe langa asta,se poate face ceva in privinta asta,sa fac contestatie sau ceva? Pentru ca mi se pare aiurea,fiidnca eu sunt cel care a fost izbit si tot eu o sa am permisul suspendat.
Nu aveti nicio sansa asta e legea. Termenul e de 24 de ore, suficient.
Poate aveti motive intemeiate pt care nu v-ati prezentat, nu stiu daca va conta
Nu conteaza daca nu ati fost vinovat de producerea accidentului, codul rutier prevede niste obligatii, pentru care se suspenda permisul, in caz de nu sunt respectate.

Articolul 100
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
..................................
g) neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 79 alin. (2).

Articolul 79
(1) Conducătorii de vehicule implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați:
a) să scoată imediat vehiculele în afara părții carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezența;
b) să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
[ link extern ]

Genovi a scris:

Pai m-am prezentat,dar abea azi. Trecusera 72 de ore. Oricum mi s-a spus clar ca o sa imi fie suspedant.
Dar trecand pe langa asta,se poate face ceva in privinta asta,sa fac contestatie sau ceva? Pentru ca mi se pare aiurea,fiidnca eu sunt cel care a fost izbit si tot eu o sa am permisul suspendat.

Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am fost implicat într un accident auto cu alt auto ... Mircea Marin Mircea Marin Bună ziua Am fost implicat într un accident auto cu alt auto eu neacordand prioritate de trecere . La insistentele pagubitului ne am inteles la amiabila pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare pv bogdy29 bogdy29 Buna ziua! Daca un conducator auto dupa un accident usor nu se prezinta la politie doar dupa 3 zile, i se suspenda permisul auto pe 30 de zile, dar daca pe ... (vezi toată discuția)
Zgariere masina la manevra cu spatele mishelvvvv mishelvvvv Am si eu o intrebare, am parcat tirul intro benzinarie, in spatele meu sa parcat un turism pe care nu lam vazut cnd am plecat a trebuit sa dau inapoi ca era ... (vezi toată discuția)