avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intrebare PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intrebare PV

Buna ziua!

Daca un conducator auto dupa un accident usor nu se prezinta la politie doar dupa 3 zile, i se suspenda permisul auto pe 30 de zile, dar daca pe procesul verbal scrie ca se suspenda deoarece nu sa prezentat in 24 de ore , e corect? pt ca eu stiu ca in 48 de ore trebuie sa se prezinte......

mersi
Cel mai recent răspuns: george_2231 , utilizator 20:47, 28 Decembrie 2009
PV contine mentionata sanctiunea care se aplica in situatia neprezentarii in termenul legal si nu face referire la data cand intelege contravenientul sa se prezinte la organul de politie.
nu m-ai inteles....daca legea zice ca neprezentaarea in 48 de ore de la momentul cand a avut loc fata duce la ........atunci d'nu politist asta trebuia sa scrie in PV , nu ca in 24 de ore.....deci nu stie legea bine....
Daca sustineti ca aveti cunostiinte ,de ce nu a-ti apostrofat politistul care a intocmit PV ?
:)))....asta-i buna....sa-i zic eu ca greseste....pai tocmai asta era ideea....ca daca a gresit intocmirea PV, doresc sa fie declarat nul.....

suspendarea permisului
Art 230:
h) neanuntarea si/sau neprezentarea la unitatea de politie competenta, in 48 de ore de la implicarea intr-un accident, daca acesta a avut ca urmare pagube materiale.



alta data te rog sa lasi un avocat sa raspunda....
mersi
OUG 195/2002:
ART. 79
(1) Conducatorii de vehicule implicati intr-un accident de circulatie in urma caruia au rezultat numai avarierea vehiculelor si/sau alte pagube materiale sunt obligati:
a) sa scoata imediat vehiculele in afara partii carosabile ori, daca starea vehiculelor nu permite acest lucru, sa le deplaseze cat mai aproape de bordura sau acostament, semnalizandu-le prezenta;
b) sa se prezinte la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor de constatare.

ART.100
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
g) neprezentarea la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 79 alin. (2).

Din ce lege provine acel art. 230?

Alte discuții în legătură

Buna seara! a avut loc un accident cu 3 masini. in fata mea era ... Genovi Genovi Buna seara! A avut loc un accident cu 3 masini. In fata mea era o masina care astepta la o trecere de pietoni iar eu eram in spatele ei,asteptam. A venit in ... (vezi toată discuția)
Zgariere masina la manevra cu spatele mishelvvvv mishelvvvv Am si eu o intrebare, am parcat tirul intro benzinarie, in spatele meu sa parcat un turism pe care nu lam vazut cnd am plecat a trebuit sa dau inapoi ca era ... (vezi toată discuția)
Accident butnar11 butnar11 Buna ziua, Aveam autoturismul parcat in fata firmei la care lucram si un coleg mi-a lovit masina cu ... (vezi toată discuția)