Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Am o colega de serviciu, mama a doi copii minori de 7 respectiv 3 ani. care, de mai bine de un an, de cel putin 2 ori pe saptamana, vine cu ei la serviciu, timp de opt ore, cat tine programul de lucru. Problema mea nu sunt copiii, intrucat eu ador copiii (am si eu doi copii si inteleg foarte bine ce inseamna sa ai copii si ce inseamna nevoile copiilor), problema mea este respectiva colega care, prin comportamentul anormal "terorizeaza" atat copiii, tinandu-i 8 ore intr-un birou sau alergand pe holuri, cat si pe noi, colegii de birou, pentru ca nu ne mai putem concentra la ce avem de facut, din cauza "activitatii" celor doi copii prezenti. Colega respectiva ar putea avea cu cine sa-i lase, avand parintii langa Bucuresti, insa, datorita arogantei ei, chinuieste atat copiii cat si colegii.
Exista vreo prevedere legala care interzice prezenta copiiilor la locul de munca al parintilor, pe tot timpul programului? De bun simt nu poate fi vorba, din partea respectivei persoane, decat de constrangei legale.
Multumesc
Da, regulamentul intern.
De regula in incinta unitatilor economice au acces doar cei care isi desfasoara activitatea in unitate si furnizorii, clientii si vizitatorii, cu aprobarea conducerii.
La unele firme se realizeaza locuri speciale pentru copii, eventual vizite periodice organizate pentru promovarea imaginii locului de munca
Asa este, majoritatea firmelor prevad in regulamentul intern ca accesul pe teritoriul firmei sa fie restrictionat in functie de criteriile considerate necesare.