avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exista vreo prevedere legala care interzice prezenta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exista vreo prevedere legala care interzice prezenta copiiilor la locul de munca al parintilor, pe tot timpul programului?

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Am o colega de serviciu, mama a doi copii minori de 7 respectiv 3 ani. care, de mai bine de un an, de cel putin 2 ori pe saptamana, vine cu ei la serviciu, timp de opt ore, cat tine programul de lucru. Problema mea nu sunt copiii, intrucat eu ador copiii (am si eu doi copii si inteleg foarte bine ce inseamna sa ai copii si ce inseamna nevoile copiilor), problema mea este respectiva colega care, prin comportamentul anormal "terorizeaza" atat copiii, tinandu-i 8 ore intr-un birou sau alergand pe holuri, cat si pe noi, colegii de birou, pentru ca nu ne mai putem concentra la ce avem de facut, din cauza "activitatii" celor doi copii prezenti. Colega respectiva ar putea avea cu cine sa-i lase, avand parintii langa Bucuresti, insa, datorita arogantei ei, chinuieste atat copiii cat si colegii.
Exista vreo prevedere legala care interzice prezenta copiiilor la locul de munca al parintilor, pe tot timpul programului? De bun simt nu poate fi vorba, din partea respectivei persoane, decat de constrangei legale.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:07, 4 Iunie 2015
Da, regulamentul intern.
De regula in incinta unitatilor economice au acces doar cei care isi desfasoara activitatea in unitate si furnizorii, clientii si vizitatorii, cu aprobarea conducerii.
La unele firme se realizeaza locuri speciale pentru copii, eventual vizite periodice organizate pentru promovarea imaginii locului de munca
Asa este, majoritatea firmelor prevad in regulamentul intern ca accesul pe teritoriul firmei sa fie restrictionat in functie de criteriile considerate necesare.
Nu exista niciun act normativ care sa interzica asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cei din scoala credsper credsper Sunt divortata si fetita, 10 zile este la tata-l ei, si 4 zile la mine.Si eu ma duc la scoala sa o vizitez pt. a sti ce mai face si daca are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca marianams70 marianams70 buna seara, as dori sa intreb ce urmari poate avea un conflict intre doi colegi in incinta firmei dar dupa orele de program,mai exact dupa incheierea ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ? Considerati ca dreptul ... (vezi toată discuția)