Buna,
Doresc sa inchei casatoria pe teritoriul romaniei cu o persoana straina.Nu stiu exact care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a incheia o astfel de casatorie.Din cate stiu trebuie mers la starea civila cu diferite acte doveditoare cum ca persoana respectiva nu este casatorita in tara de provenienta . Care sunt pasii urmatori pentru obtinerea vizei de sedere in RO (intregirea familiei sau cum se numeste ?!?). Poate sa-mi explice cineva pasii ce trebuie urmati incepand cu starea civila si pana la obtinerea vizei.Din cate stiu viza se obtine innoieste anual si pe baza de viza se desfasoara totul pana la dobandirea cetateniei romane.
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Adrian R.
Documente necesare:
Pentru cetăţeanul român:
- actul de identitate (original);
- certificatul de naştere (original);
- certificat prenupţial eliberat de medicul de familie sau de Planning familial (original);
- după caz, hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă în caz de divorţ sau copie legalizată după certificatul de deces (original).
Pentru cetăţeanul străin:
- paşaportul;
- certificat de naştere tradus şi legalizat la un notar public în România;
- dovada (certificat de cutumă) din care să rezulte că sunt îndeplinite condiţiile de fond cerute de legea sa naţională pentru încheierea căsătoriei (eliberat de ambasada ţării respective în România);
- după caz, hotărâre judecătorescă rămasă definitivă şi irevocabilă în caz de divorţ sau copie legalizată după certificatul de deces tradus şi legalizat la un notar public în România;
- traducător autorizat de Ministerul Justiţiei;
- certificat prenupţial.