avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu Cresterea Copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu Cresterea Copilului

Buna ziua! De anul trecut din 24 iulie sunt angajat,sotia dupa spusele medicului ar trebui sa nasca la sf lunii iunie 2015,vreau sa stiu daca o sa benificiez de indemnizatie? Da sau Nu?Va Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
MariusLo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:19, 9 Iunie 2015
@ MariusLo

Daca data prezumata a nasterii este sfrsitul lunii iunie 2015, atunci perioada eligibila pentru CCC va fi iulie 2014 - iunie 2015.

In calculul celor 12 luni intra si luna in care se va naste copilul.

Chiar daca ati inceput activitate in 24.07.2014, veti putea breneficia de indemnizatia pentru CCC.

Potrivit art.4 din OUG 111/2010, in calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri impozabile.

OUG 111/2010
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
din ce imi spuneti d.voastra inteleg ca ma incadrez la ccc numai ca doamnele de la primaria de care apartin si unde trebuie sa depun dosarul ptr ccc mi,au spus ca no sa mi se aprobe dosarul ptr. ca nu am 12 luni lucrate anterioare nasterii copilului. mi se pare foarte ciudat . lamuritima va rog.
Aratati-le doamnelor de la Primarie textul de lege, iar cand va primi dosarul dvs AJPIS-ul sigur il va respecta.

Dvs depuneti dosarul pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC.

Daca doriti puteti intreba si la AJPIS despre situatia dvs,
ok va multumesc.
Doamnele de la Primarie nu cunosc legislatia si de aceea procedeaza asa, ceea ce nu este normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Lauraalexia Lauraalexia Buna ziua! Am si eu o intrebare. Vreau sa stiu daca ma pot incadra la idemnizatia de creștere a copilului.. Am fost in somaj din noiembrie pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)
Daca sunt angajata din septembrie 2014 si nasc in august 2015, beneficiez de indemnizatie? marinabety marinabety buna seara, as vrea sa stiu va rog, daca pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca sunt angajata din septembrie 2014 iar eu nasc in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil bobolotionel bobolotionel daca am fost angajat in din 15 07 2015 si sotia naste in iunie 2016 am dreptul la concediu de crestere al copilului? (vezi toată discuția)