Buna seara,
In urma recalcularii pensiilor militare in baza L.nr.263/2010 si a O.U.G.nr.1/2011, am contestat in termen legal decizia de pensie, in principal privind situatia veniturilor (care conf. art.1 alin.2 din O.U.G.nr.1/2011 "obligativitatea identificarii si transmiterii la casele sectoriale de pensii a veniturilor realizate de fiecare beneficiar revine institutiilor din sistemul national de aparare......") si incadrarea in grupele de munca. Desi L.263/2010 prevede ca raspunsul trebuie transmis in termen de 45 de zile , eu l-am primit dupa 2 ani si trei luni.
Pt. a avea o dovada concludenta ca situatia veniturilor in baza careia mi s-a calculat pensia nu este reala am solicitat Centrului militar emiterea unei noi adeverinte de venit. Cand am primit-o (in oct. 2013 )nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca in 47 de luni era diferita fata de situatia in baza careia imi fusese calculata pensia, dar nici aceasta nu era in concordanta cu realitatea, avand multe motive( pe care nu cred ca are rost sa le dezvolt). Totodata Centrul Militar imi comunica faptul ca aceasta adeverinta a fost trimisa Casei de pensii sectoriale (C P S) in vederea procesarii.
C P S mi-a emis o noua decizie de pensie in nov.2013, dar din toate cele 47 de luni in care venitul diferea a luat in calcul decat o singura luna (cea in care venitul era mai mic ) "omitand" sa i-a in calcul si celelalte 46 de luni in care venitul era mai mare, astfel ca pensia a scazut cu 2 lei.
Am contestat-o in termen legal,invocand acest aspect precum si faptul ca pt. 70% din perioada venitul nu era cel real (aducand argumente in acest sens).
Nici la aceasta contestatie nu am primit raspuns in 45 de zile.
Am sesizat M.Ap.N. de fapta penala savarsita de CPS(prin nuluarea in calcul a veniturilor din cele 46 de luni), solicitand asa cum prevede codul de procedura penala sa instiinteze organele abilitate, in speta parchetul.
M.Ap.N a repartizat cauza spre rezolvare CPS( !!!!), care in luna iiunie 2014 mi-a emis o noua decizie de pensie in care si-a "reparat "fapta penala luand in calcul si cele 46 de luni decizie pe care n-am contestat-o, eu asteptand raspuns la contestatia formulata, iar o noua contestatie nu facea altceva decat sa o repete pe prima, mai putin jumatatea de punct pe careCPS a "reparat-o".Dupa mai multe sesizari facute prin e-mail la M.Ap.N., am primit raspuns si de la comisia de contestatii in mart.2015 si in care mi se respingeau toate capetele ridicate de mine pe motiv ca au ramas fara obiect prin emiterea noii decizii din iun.2014.
Am introdus actiune in justitie, conf. legii, prin care solicitam anularea Hotatrarii comisiei de contestatii si a deciziei de pensie din iun.2014 si emiterea unei noi decizii avand in vedere punctele ridicate de mine in contestatie.
Comisia de contestatii ( a carei hotarare conf. legii trebuie actionata in instanta) nu a formulat intampinare, iar CPS a formulat intampinare, solicitand respingerea actiunii pe motiv ca doar hotararile comisiei de contestatii pot fi atacate, iar ultima decizie nu am contesta-o.
Am raspuns intampinarii in termenul legal, dar timpul fiind scurt nu am introdus toate argumentele.
INTREBARI:
1). Daca aciunea impotriva CPS imi va fi respinsa, pot solicita admiterea actiunii impotriva hotararii comisiei de contestatii solicitand anularea ei si obligarea comisiei de contestatii sa emita o noua hotarare avand in vedere argumentele ridicate de mine la punctele din contestatie? mentionez ca actiunea impotriva hotararii a fost introdusa in termen legal.
2).Motivarea din hotararea data de comisia de contestatii ca ramasa fara obiect in urma emiterii noii decizii are un fundament legal? De unde stia comisia de contestatii de aceasta noua decizie din moment ce regulamentul de funationare (ordinul nr.1453/M.34/2011 art.1200000(3) ) prevede ca pe toata perioada solutionarii contastatiilor, membrilor comisiei le este interzisa orice forma de comunicare , altfel decat prin corespondenta oficiala a comisiei?
3).Pot folosi argumentul ca in baza acelorasi documente, adeverinta din oct.2013, CPS a emis 2 decizii ? Dupa ce a emis decizia din nov.2013, care stia ca a fost contestata ( pt. ca ea a inregistrat-o conf. ordinului 1453/2011), nu trebuia sa astepe emiterea unei hotarari de catre comisia de contestatii si in functie de raspuns sa emita sau nu o noua hotarare? Daca da, care este baza legala? Din moment ce dosarul meu de pensie era inaintat la comisia de contestatii (art.10 din ordinul 1453/2011) de unde stia veniturile din adeverinta pe care nu le luase in calcul?
4). Pot invoca art 6 din CEDO si art. 11 si 21 din Constitutie?
5). Daca pot aduce completari la argumentele aduse in actiunea depusa cat si la raspunsul la intampinare la primul termen sub ce titulatura le pot aduce?
"Nota de sedinta?"
6). cum pot folosii prevederile art. 8 din ordinul 1453/2011care stipuleaza ca:"Procedura comisiei de contestatii de examinare a deciziilor de pensie supuse contestarii reprezinta, potrivit legii, procedura prealabila, obligatorie, fara CARACTER JURISDICTIONAL, in timp ce art.132(2) din L.263/2010 arata ca:"CP prevazute la alin(1) sunt succesoare de drept ale structurilor organizatorice, RESPONSALILE cu pensiile din institutiile mentionate la alin(1), iar art. 132(1) mentioneaza:"CPS se infiinteaza in subordinea M.Ap.N., MAI si SRI , dupa caxz ,ca structuri cu PERSONALITATE JURIDICA. IN consecinta eu sunt obligat sa actionez in instanta o institutie ale caror hotarari au un caracter facultativ si nu pot actiona decizia unei institutii cu personalitate juridica.
Daca puteti sa-mi dati un raspuns cat mai repede si complet va raman profund indatorat.
cu stima,
Cel mai recent răspuns:
senny2007 , utilizator
20:27, 12 Iunie 2015