avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examinare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examinare auto

Buna ziua,
Recent am sustinut proba practica in vederea obtinerii carnetului de sofer. Din cauza faptului ca nu am semnalizat iesirea din sensul giratoriu, nu am folosit (cica) corect semnalizarea si pentru ca mi-a murit motorul, am picat (tin sa mentionez faptul ca examinarea a fost peste 20 minute, desi pe foiae au fost trecute doar 10 minute si ca a fost ''la sange'').
Dupa mine, a urmat un baiat, care a fost anterior martor, si care din neatentie, a lovit masina lateral de bordura, atunci cand a vrut sa iasa din sensul giratoriu, nu si-a pastrat directia si nici banda, si a fost nevoie de interventia examinatorului (inca o data) pentru a nu mai lua o alta bordura intr-un viraj.
Examinatorul, pe langa atitudinea flegmatica pe care a avut-o fata de mine, dupa ce baiatul a luat prima bordura cu lateralul masinii, i-a spus sa parcheze pe dreapta (ceea ce nu a reusit) si a disparut in mod dubios timp de aproximativ 10 minute, dupa care a revenit senin in masina (pe care o lasase in mijlocul benzii intai, stanjenind circulatia) si i-a spus baiatului sa mearga mai departe.
Dupa ce s-a terminat examinare (in gandul meu, si dupa cunostiintele mele, baiatul respectiv nu avea cum sa ia, cel putin in mod legal, carnetul dupa ce aproape a produs doua accidente fiind nevoie de interventia politistului, si uitasem, neacordare de prioritate pietonilor, la o trecere), politistul mi-a cerut sa semnez drept martor, iar apoi, sa poftesc afara din masina, inainte ca el sa noteze punctele de penalizare (mentionez ca intr-un mod incredibil baiatul si-a luat carnetul)
As dori sa stiu daca un asemenea comportament este normal/legal, de a da martorul jos din masina inainte sa-l declare admis/respins pe cel examinat.
Consider ca situatia a fost nedreapta si ilegala pe deasupra, si ca (desi a fost greseala mea ca am semnat inainte#-o) examinatorul nu ar trebui sa te puna sa semnezi o foaie goala ca mai apoi sa (nu) completeze punctele de penalizare cum vrea el in absenta martorului, adica a mea.
Mi-a fost frica sa depun vreo plangere avand in vedere ca toti sunt ''mana-n mana'' si ca urmeaza sa revin. Dar imi este frica de posibilitatea repetarii unui asemena incident:(:frantic::sorry:

As dori niste pareri si eventual o persoana care are cunostiinte legale sa imi spuna care sunt obligatiile si indatoririle examinatorului.
Multumesc anticipat :(

Alte discuții în legătură

Contestatie examen auto lisav lisav Buna ziua, Am avut examen auto categoria B pe data 11 august 2014.Examinatorul m-a dus 30 minute pe tot felul de strazi, dupa aprox.15 min. mi-a zis sa fac ... (vezi toată discuția)
Contestatie proba practica examen auto categoria b Mihaimures123 Mihaimures123 Am dat proba practica pentru a doua oara pe 25 octombrie. Am fost martor la 2 persoane. Prima, o doamna care era nesigura pe ea, si a picat. Al doilea, un ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ContSters494527 ContSters494527 Buna ziua. Ieri 16. August .2018 mi.a fost suspendat permisul 60 de zile. Problema este următoarea: Eu am intrat în sensul giratoriu de pe banda 2 (cea de ... (vezi toată discuția)