avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua. Ieri 16. August .2018 mi.a fost suspendat permisul 60 de zile.
Problema este următoarea:
Eu am intrat în sensul giratoriu de pe banda 2 (cea de lângă sens) iar o doamnă a intrat în sens de pe banda Nr 1 ( cea de lângă bordura) eu am intrat iar doamna a schimbat direcția bagandu.se cu partea laterala in aripa mea dreapta (fata) . In acel moment am calcat frana și din spate a venit o doamnă și s.a băgat în spate . In bara de protecție pe partea stângă.
Din toată chestia asta eu am ieșit vinovat cu 6 puncte penalizare și 870 de lei. Eu am fost cu fratele meu la poliție că așa au zis acele doamne care se.au băgat în mine și am stat aproximativ 2 ore -2 ore și ceva. El are 6 ani , mă tot întrebă , ba voia la baie , ba afara , ba se plictisească , etc (cum fac copiii).
Eu nu am ascultat așa de bine ce a zis Domnul polițist și am semnat procesul verbal. Acum as vrea sa fac o contestație. Se poate ? Va rog frumos sa îmi raspundeti

Precizez că în procesul verbal scrie că eu am intrat de pe banda 1 și doamna de pe banda 2 iar doamna m.a lovit pe mine in dreapta . Fără logica

Permisul mi.a fost suspendat pe neacordare de prioritate
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
ContSters494527, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:32, 19 August 2018
Singurul lucru pentru care ați fi putut fi sancționat atit de drastic e ca dvs. sa fi intrat greșit în sensul giratoriu cu semnalizare dreapta. Ar fi trebuit sa ocupați o banda exterioara. Altfel nu vad. Mașina din dreapta avea pusa semnalizare? Oricum nu avea dreptul sa va taie calea, nu avea nici un fel de prioritate în sens. E chiar aiurea o astfel de afirmație. Prioritatea de sens giratoriu se definește doar ca raport intre cei care sunt în sens, fata de cei care intra. Pentru mai multe detalii aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2018
latka, utilizator
Mie mi.a luat permisul pt ca m.a lovit din spate...
Mie mi.a luat permisul pt ca m.a lovit din spate...

latka a scris:

Singurul lucru pentru care ați fi putut fi sancționat atit de drastic e ca dvs. sa fi intrat greșit în sensul giratoriu cu semnalizare dreapta. Ar fi trebuit sa ocupați o banda exterioara. Altfel nu vad. Mașina din dreapta avea pusa semnalizare? Oricum nu avea dreptul sa va taie calea, nu avea nici un fel de prioritate în sens. E chiar aiurea o astfel de afirmație. Prioritatea de sens giratoriu se definește doar ca raport intre cei care sunt în sens, fata de cei care intra. Pentru mai multe detalii aici: [ link extern ]

Nu exista o astfel de vinovăție în codul rutier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)
Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu ... Iammaxim Iammaxim Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu înainte ultima la stânga.Incadrat pe banda 2 la ieșire am fost lovit în aripa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)