avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Casa de marcat , bon fisca si pfa?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Casa de marcat , bon fisca si pfa?

Buna seara,
Im puteti spune daca P.F.A-ul.(obiect de activitate -consultanta 7022) se supune noilor modificari legislative-fiscale de a avea casa de marcat si elibera bon fiscal?
Dar pentru profesia de mediator?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 08:33, 8 Iunie 2015
Buna seara,
Conf art 2 lit. f OUG 28/1999 sunt exceptate de la obligatia de a utiliza case de marcat "activităţile desfăşurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implică crearea unei societăţi comerciale."
Activitatea de mediere se incadreaza in aceasta prev legala.
Buna seara
multumesc Florin,
DAR pt PFA?
Buna dimineata,
Nu cred ca e nevoie de casa de marcat, chiar daca nu este prevazuta expres exceptia de la regula.
Conf art 1 alin 1 OUG 28/1999 operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Codul CAEN - 7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si management - include acordarea de consultatii, indrumare si asistenta operationala pentru firme si alte organizatii pe probleme de management.
Coroborand cele doua texte, concluzia mea este ca nu ai nevoie de casa de marcat, intrucat nu prestezi servicii direct catre populatie, ci catre firme si alte organizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl activitati fotografice la domiciliu cu casa de marcat? vflorin1995 vflorin1995 Buna seara! Pentru un SRL care presteaza activitati fotografice la domiciliul clientilor, este nevoie de casa de marcat? (vezi toată discuția)
Casa de marcat i.i. servicii-reparare si intretinere autovehicule Gianina stavarache Gianina stavarache Buna ziua. Pentru o intreprindere individuala, prestari servicii-reparare si intretinere autovehicule, este necesara casa de marcat? Este de ajuns doar ... (vezi toată discuția)
Obligativitate casa de narcat Monica -Elena Turta Monica -Elena Turta Buna seara! Daca detin o agentie imobiliara care presteaza servicii si catre persoane fizice dar incaseaza toti banii numai prin transfer bancar si nu lucreaza ... (vezi toată discuția)