avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligativitate casa de narcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligativitate casa de narcat

Buna seara! Daca detin o agentie imobiliara care presteaza servicii si catre persoane fizice dar incaseaza toti banii numai prin transfer bancar si nu lucreaza deloc cu numerar mai este obligatorie achizitionarea unei case de marcat?
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
Monica -Elena Turta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:34, 13 August 2019
Daca e transfer bancar nu aveti aceasta obligatie. OUG 28/1999 instituie obligatia astfel (cu exceptiile de la art. 2):

Art. 1. - (1) Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat la pfa cu cod caen 0113 lavinia689 lavinia689 Am infiintat un pfa pe cod caen 0113..am nevoie de casa de marcat? (vezi toată discuția)
Srl activitati fotografice la domiciliu cu casa de marcat? vflorin1995 vflorin1995 Buna seara! Pentru un SRL care presteaza activitati fotografice la domiciliul clientilor, este nevoie de casa de marcat? (vezi toată discuția)
Casa de marcat pt activitate doar cu pj. shakuri shakuri Buna ziua. Intentionez sa infintez un PFA pentru activitatatea de \"\"Evaluator de risc la securitatea fizica\"\". Intrebarea este: Am nevoie de casa de ... (vezi toată discuția)