Am cumparat acum 20 de ani o proprietate care este prevazuta cu alee de acces si pentru vecinul din spate. Proprietatea mea are forma de L ( unde linia lunga reprezinta aleea de acces (23 ml) si linia scurta proprietatea mea pe o latime de 9,50 m. La capatul opus a liniei lungi a L-lului este proprietate vecinului ( unde are montata poarta) care are acces pe acesta alee. Am intrat in conflict cu vecinul din spate pentru faptul ca poarta mea este cea de la strada. Vecinul isi incuie propria poarta ( cea din aleea de acces in proprietatea sa) insa poarta mea de la strada o lasa deschisa ( uneori in laturi). Poarta are yala si zavor, dar refuza sa o inchida pe motiv ca ei au poarta lor si daca nu imi convine sa imi fac alta poarta. Aleea de acces este trecut in proprietatea noastra, platim impozit etc. Lucrurile au devenit mai serioase de cand in luna mai mi-a fost furata din curte bicicleta, si apoi la interval de 10 zile mi-a intrat un individ in casa si mi-a inhatat geanta de la usa. prin urmare i-am rugat sa inchida poarta si cu cheie si cu zavor, dar refuza sa o faca. Ce forma legala ar exista sa ii determin sa respecte acest lucru? Ar fi posibil sa ii cedez 1 m din alee si sa trag gard? Ce posibilitati legale exista pentru a rezolva acest conflict?
Front stradal
radugr
Buna ziua,
detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste ... (vezi toată discuția)
Cale de acces
ContSters78644
sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)