avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare de divort fara schimbarea numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare de divort fara schimbarea numelui

Buna ziua,
as avea nevoie de un sfat referitor la situatia mamei mele care a divortat cu ani in urma dar nu si-a schimbat numele desi in hotararea judecatoreasca era mentionat acest lucru.Deasemenea nu a depus la starea civila hotararea judecatoreasca de divort crezand a va fi trimisa de judecatorie.Tatal meu a decedat de curand si astfel s-a vazut in situatia de a-si clarifica situatia in ceea ce priveste starea civila si evident bunurile ramase .Dupa divort mama a dobandit anumite bunuri care figureaza doar pe numele ei .Mentionez ca dupa decesul tatalui s-a interesat la starea civila , divortul nu era inregistrat si a fost nevoita sa depuna o copie a hotarararii judecatoresti de divort.As dori sa stiu daca data inregistrarii are vreo influenta asupra mostenirii ,daca faptul ca nu si-a schimbat numele ar putea avea anumite repercursiuni din paretea politiei si daca exista vreo procedura prin care sa isi pastreze numele tatalui .
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 16:03, 2 Iulie 2009
De la data ramanerii definitive a hotararii de divort, aceasta isi produce efecte, ca atare mama dvs. nu mai poate reveni acum la numele din timpul casatoriei, sa sa pastreze numele tatalui. . Normal, dupa divort era obligata sa mearga sa schimbe actul de identitate pe noul nume. O poate face si acum. Bunurile dobandite de mama dupa pronuntarea divortului sunt ale ei si nu au nici o legatura cu decesul sau mostenirea fostului sot. Doar daca au existat bunuri comune care nu au fost partajate dupa divort, se pune problema mostenirii cotei tatalui dvs, dar acolo veti mosteni singur pt. ca mama nu mai are calitatea de sotie supravietuitoare.
buna ziua
mama dvs avea obligatia sa isi schimbe e urgenta buletinul o data cu raminearea definitiva a hotararii de divort daca prin aceasta a fost obligata si la schimbarea numelui deci ,nu mai are nici o posibilitatea sa poarte in continure numele tatalui ,in ce priveste bunurile obtinute de mama dvs dupa divort sunt bunuri personale ,politia la momentul cind va solicita schimbarea CI pentru nume va observa data ramineri definitive a hot. de div si probabil se va alege cu amenda pentru ne efectuarea in termen a schimbarii c.i.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire gvrlmonica gvrlmonica Buna ziua, tatal meu a decedat in luna ianuarie anul acesta.In anul 1983 mama a divortat dar nu si-a schimbat numele,nu a depus la starea civila hotararea ... (vezi toată discuția)
Succesiune azisimaine azisimaine Mama divorțată își schimbă numele cu cel de dinainte de căsătorie. La ceva timp după divorț, cumpără un imobil, iar în actul de cumpărare este ... (vezi toată discuția)
Divort formal ContSters93741 ContSters93741 Buna dimineata,ziua,seara -in functie de ora la care cititi acest mesaj ! Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urm. situatie: sotul meu mai are din prima ... (vezi toată discuția)