avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... subiect:renta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

subiect:renta viagera

socrii mei au vandut 1ha pamant.in toamna anului trecut a aparut o lege afisata la consiliul popular in care se specifica ca toti cei care au vandut pamant,au dreptul la o p[ensie viagera de 100 euro.
au dreptul la suta de euro? au depus un dosar la CP,care au spus ca l-au trimis mai departe.Intrebarea este:
unde trebuie sa ajunga dosarele respective? .
alte intrebari:
In cat tipm primesti raspuns daca te incadrezi sau nu?

la cat timp primesti renta??
alte intrebari dupa ce primesc un raspuns...................................................................................................=D>=D>=D>
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 15:19, 2 Iulie 2009
Faceti petitie la Prefectura.
Renta viagera este echivalentul a 100 euro/an pentru fiecare hectar vandut si 50 euro/an pentru fiecare hectar arendat. Renta se plateste intr-o singura transa anuala, in primul trimestru al anului urmator celui pentru care se datoreaza. De exemplu, renta cuvenita pentru anul 2009 se va plati in primul trimestru al anului 2010. Pot primi renta viagera, devenind rentieri, persoanele fizice in varsta de minim 62 de ani care au vandut sau arendat terenuri agricole. Dovada vanzarii terenurilor agricole se face numai cu act autentic, iar dovada arendarii se face cu un contract de arenda incheiat cu respectarea Legii nr. 16/1994. Plata rentei este personala si inceteaza la moartea beneficiarului (viagera insemnand ca se acorda pe durata vietii rentierului).
In fiecare judet functioneaza un Birou Judetean de Renta Viagera Agricola. Lista birourilor o puteti gasi aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
Gabriel Stelea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renta viagera stanutadi stanutadi ce acte trebuiesc pentru renta viagera si ce se intampla cu terenul dupa expirarea rentei viagere (vezi toată discuția)
Plata rentei viagere agricole in anul 2012 Dutcusioan Dutcusioan Nu au fost facute platile pentru renta viuagera agricola aferenta anului2011 desi suntem in 28 noembrie 2012. Se mai fac plati ? Cand?De ce se intarzie ? Sau ... (vezi toată discuția)
Buna seara. se mai acorda renta viagera pentru terenurile agricole? cristy1110 cristy1110 vreau sa stiu si eu daca se mai plateste renta viagera pentru terenurile agricole si cat este aceasta , per hectar sau mai stiu eu cum... (vezi toată discuția)