avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inregistrare audio-video sedinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inregistrare audio-video sedinta

In Apel pot cere sa se aduca inregistrarea unei sedinte in care un martor a dat o declaratie dar nu a fost consemnata de instanta ? Aceasta marturie elucida un aspect din dosar .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:22, 7 Iunie 2015
Nu este admisibil sa fi fost audiata o persoana ca martor si marturia scrisa a acesteia sa nu se afle la dosar.

Prin urmare, ori nu a avut calitatea de martor ori declaratia ar fi trebuit sa se afle la dosar.

Ceea ce se discuta in sedinta publica ar trebui consemnat in incheierea de sedinta ori in caietul grefierului, abia dupa ce se verifica aceste inscrisuri va puteti gandi eventual la inregistrarea sedintei de judecata.
doamna avocat , acea persoana a avut calitatea de martor dar in timpul sedintei mi-am amintit o intrebare pe care i-am adresat-o martorului , acesta a raspuns , iar acest raspuns nu a fost consemnat . deci intrebarea a fost pusa ORAL si raspunsul la fel. de acest raspuns am nevoie pt a elucida problema , iar instanta nu l-a consemnat . in aceasta situatie pot cere inregistrarea din 8 decembrie cand au fost adusi martorii ? multumesc.
Daca presedintele considera ca o intrebare ,pusa de una din parti, nu este este concludenta si nu duce la solutionarea cauzei,va fi eliminata.Trebuia sa solicitati sa se consemneze si acea intrebare .
Faceti discutia pe acest aspect la urmatorul termen de judecata, sa isi aduca aminte judecatoarea ca ati intrebat si sa constate ca nu s-a consemnat, sa verifice caietul grefierului si inregistrarea audio a sedintei, in caz contrar solicitati sa fie din nou citat martorul daca aspectul discutat era unul deosebit de important pentru solutionarea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie audio inregistrare sedinte judecata cosdep cosdep Buna ziua. Va rog, vreau sa fac cerere pentru eliberarea unei copii a inregistrarii audio a sedintei publice - se elibereaza asemenea copii? care este ... (vezi toată discuția)
Declaratie parte vatamata - lipsesc afimatii facute de acesta pitic1991 pitic1991 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt inculpat intr-un proces penal. In declaratia data de partea vatamata am constatat in momentul in ... (vezi toată discuția)
"greseala " grefierei carmen_rusu carmen_rusu Am un proces pe rol. Instanta a dispus in sedinta publica efectuarea unei expertize [b]extrajudiciare[/b][u] pentru o latura a expertizei care nu poate fi ... (vezi toată discuția)