avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proprire pe salariu neefectuata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proprire pe salariu neefectuata

Am o proprire pe salariu de 1/3 si de doua luni nu s-a mai efectuat. Am luat salariu 100%
Ma pot astepta luna viitoare sa mi se opreasca si sumele din aceste doua luni?
Cel mai recent răspuns: Cristina Ivanov , Avocat 20:51, 6 Iunie 2015
Formulati o cerere catre angajator pentru a va oferi lamuriri asupra intinderii titlului executoriu (valoarea creantei ce se executa prin poprire).

Angajatorul dvs a primit o Adresa de infiintare a popririi din partea executorului (fiscal/judecatoresc) prin care i s-a pus in vedere sa indisponibileze si sa vireze in contul creditorului/ executorului cota de 1/3 din veniturile dvs salariale, obligatie pe care acesta trebuie sa o indeplinesca sub sanctiunea validarii popririi.

In cazul in care nu a mai operat o retinere salariala fie angajatorul si-a incalcat obligatia de a indisponibiliza suma de bani, fie creanta prevazuta in titlul executoriu a fost integral realizata (dupa uimirea dvs ma indoiesc ca se aplica varianta 2, in orice caz neconformarea angajatorului de a indisponibiliza suma de bani nu va afecteaza, in sensul ca acesta raspunde in cadrul procedurii de validare intrucat poate fi obligat sa plateasca creditorului sumele de bani pe care vi le-a eliberat cu nerespectarea procedurii de poprire, aceste plati nefiind opozabile creditorului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Poprire alexa231980 alexa231980 Daca un angajat are poprire pe salariu si mai datoreaza bani si angajatorului acesta poate sa ii retina banii si sa nu mai vireze banii pe popriri. (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)