avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit prima casa cand sotia are proprietate prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit prima casa cand sotia are proprietate prin Prima casa si exista conventie matrimoniala de separare

Buna ziua,
Situatia sta in felul urmator
Doresc sa aplic pentru un credit de prima casa inainte de casatorie, fara coplatitor, sau eventual dupa, daca dureaza prea mult actele, tot fara coplatitor avand o conventie de separare a bunurilor cu viitorul sot. Imobilul dobandit prin credit va fi doar proprietatea mea dupa casatorie?
Si daca da, Sotul va putea aplica pentru un credit de prima casa pentru a cumpara o garsoniera pe care o vom inchiria pe viitor, el neavand astfel nici o proprietate pe numele sau si nici cota parte din casa dobandita prin creditul meu?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:46, 6 Iunie 2015
da, proprietatea va fi oricum bunul dvs propriu si fara conventie. Doar daca va contribui la plata ratelor are un drept de creanta.
Ulterior, sotul poate aplica, va fi de asemenea bun propriu, avand in vedere regimul ales

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Prima casa luminita45 luminita45 Buna ziua!!! Doresc sa imi achizitionez o locuinta prin programul prima casa, mama mea fiind coplatitor dar nu si coproprietar.Eu nu sunt casatorita ... (vezi toată discuția)