avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Asigurari de sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Asigurari de sanatate

Buna ziua! Daca sunt salariata la buget si detin si un PF (persoana fizica autorizata), cat sau cum trebuie sa platesc asigurarile de sanatate? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: PFA SANDU ADRIANA , Consultant managementul calitatii 12:17, 6 Iunie 2015
Contributiile pentru un PFA sunt urmatoarele: 16% impozit finante, 5,5% contributia la sanatate si minimum 253 lei/luna la pensii. Contributia la fondul de pensii nu se mai achita in cazul in care sunteti si angajata cu norma intreaga in alta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)
Profesie liberala birta birta daca esti angajat la un sc si esti inregistrat si ca persoana fizica este obligatorie plata contributiei pentru pensii sau numai pentru sanatate ? multumesc. (vezi toată discuția)
Impozitare salarii compensatorii emilia19p emilia19p Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud ... (vezi toată discuția)