avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis de conducere pentru neacordare de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis de conducere pentru neacordare de prioritate, cu pieton pe trecere ,,ascuns'' de o masina

Buna seara,
Rog sfatuiti-ma cum sa procedez !
Mi s-a retinut permisul pe 30 zile + bonus 4 puncte amenda pentru urmatoarea situatie:
- strada cu sens unic cca 70 metri, 2 benzi inguste, banda din stanga pentru circulatie normala, banda din dreapta parcare masini perpendicular pe axul strazii. Trecerea de pietoni la 10 metri de capat. Viteza pe care o aveam nu era mai mare de 20 km/h. Masina de politie cu 2 agenti ,,parcata'' (panda) in capatul strazii cu fata spre sensul meu de mers. Inainte de trecerea de pietoni era parcata masina unui distribuitor (un vw caddy parca). Dupa ce am trecut de trecerea de pietoni am fost oprit si mi s-a retinut permisul pentru neacordare de prioritate a unui pieton pe care din unghiul lor de vedere (a politistilor) era pe trecere si...sa ma ierte Dumnezeu, nu m-am nascut SuperMan sa vad prin tabla unei masini daca e cineva dincolo de ea...
Ce fac depun plangere? Am vreo sansa sa-mi recuperez permisul?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 19:38, 11 Iunie 2015
Mi-ati inseninat ziua!:happy:

Ce trebuie sa faca politia daca un conducator auto nu acorda prioritate unui grup de pietoni?

Credeti ca politia are un agent constatator in civil langa trecerea de pietoni si ii retine pe acestia pentru a le lua datele de identificare?

Politia poate demonstra cu inregistrarea video/foto sau prin "observare directa".

Daca are inregistrare video/foto. Si daca nu ? Aaaa...cu "observarea directa" mi-ati inseninat si dv. ziua =D>
Pai sa va spun cum e cu "observarea directa" vs inregistrare foto!

Am avut cu un proces cu politia ptr o presupusa neacordare de prioritate de pietoni.
Politia a trimis 3 foto alb-negru-gri din care nu se intelegea nimic, nu se putea identifica nr de inmatriculare si nici macar tipul masinii iar de culoarea masinii ce sa mai zic.
Am spus judecatorului ca din probele prezentate de politie nu rezulta ca masina din foto este masina mea.
Cu toate acestea in hotararea judecatoreasca prin care s-a respins plingerea se precizeaza ca politistul a constatat prin "observare directa".
Ce trebuia sa mai fac, sa cer expertizarea oftalmologica a agentului constatator?
1. Asa zisul pieton a fost legitimat de celalalt politist
2. In PV nu este trecut nici un martor
3. Chiar daca ma racaie la matze ca dupa 30 de ani de soferie si cu un dosar impecabil, m-au facut doi mucosi de politai, inchid postarea si le urez ca din banii de amenda sa-si cumpere prezervative ca sa nu aiba mostenitori cu asa tinuta etica si morala ca ei. O seara buna in continuare.
PS Scuze Admin daca am sarit calu'
@cyan, e trist si imi pare rau ca vi s-a intamplat asa ceva. Parca nu-m i vine sa cred ca au putut da o asemenea hotarare. Pai cum poti sa dai o hotarare ca n-ai acordat prioritate pe trecerea de pietoni atata vreme cat nu se demonstreaza ca ai deranjat pietonul. Dar ca sa demonstrezi asta trebuie mai intai sa se identifice pietonul. Am redat mai sus ce inseamna neacordarea prioritatii, exact asa cum prevede legea. E revoltator uneori ce se intampla in justitie. Parerea mea, vorba lu'...Vacaroiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie dmdaniel dmdaniel Buna ziua! Va rog, am si eu o nelamurire: Am inteles ca exista sau va fi propusa o lege prin care orice politist, chiar daca nu e de la circulatie, te ... (vezi toată discuția)
Politia comunitara poate sa te amendeze la circulatie motriuc_radu motriuc_radu Buna . Astazi am intrat pe interzis cu masina in botosani . Politia comunitara are dreptul sa i-mi dea amenda sau numai politia circulatiei ? (vezi toată discuția)
Am fost amendat pentru conducere fara permis desi eu nu circulam gabystoica gabystoica pe data de 22 aprilie fiind cu masina la un prieten,a sosit un echipaj de politia locala si a intrebat a cui este masina de la poarta ,eu am spus ca este ... (vezi toată discuția)